Espanyol
Esports Futbol 10/10/2013

L'Espanyol dibuixa un futur per ser "esportivament competitiu i econòmicament equilibrat"

El vicepresident econòmic insisteix que el club "no necessitarà vendre cap jugador per quadrar els comptes" en tres anys. A més, presumeix que es reduirà el deute en 50 milions d'euros "en un pla assumible" de cinc anys

Natalia Arroyo
2 min
José Luís Morlanes exposa els comptes de l'Espanyol

Cornellà de LlobregatUna àmplia majoria de la massa accionarial de l'Espanyol ha aprovat aquest dijous els comptes anuals i el nomenament de Francesc Ciprés com a conseller, a més de la reelecció dels auditors. La gestió econòmica ha rebut el suport del 70,28% dels accionistes (27,75% en contra, 1,95% abstenció i 0,02% en blanc). La inclusió de Francesc Ciprés al Consell, un altre dels punts destacats de la Junta, ha tingut un suport lleugerament inferior: 68,24% a favor, 2,56% en contra i 3,47% abstenció. El 24,73% han votat en blanc.

La reelecció o el nomenament dels auditors de comptes ha rebut el suport del 70,28% dels accionistes i el 70,42% han autoritzat el Consell a tirar endavant els acords futurs.

Els números de l'entitat durant el curs 2012/13 els ha explicat amb detall el vicepresident econòmic de l'Espanyol, José Luis Morlanes, recordant que els comptes "s'han salvat per l'increment d'ingressos gràcies al nou acord dels drets televisius", que ha pujat en 7 milions d'euros.

Per Morlanes, la clau per ser optimistes en el futur passa per la reestructuració del deute que ha fet el club i que li permet afirmar que "el pitjor ja ha passat" i que "la situació crítica està sota control". "Hem millorat en aquests primers mesos de la nostra gestió, però la situació continua sent difícil i queda molt per fer. L'objectiu és crear un Espanyol esportivament competitiu i econòmicament equilibrat", ha dit.

A més, ha exposat un pla a cinc anys que dibuixa un futur positiu en el balanç econòmic. "L'any 2015/16, no caldrà vendre per quadrar els comptes. No volem dir que no vendrem jugadors, però sí que l'Espanyol serà un club fort per negociar adequadament les vendes dels seus futbolistes. Podrem vendre per conveniència esportiva, no per necessitat", ha dit.

Detallant les xifres, Morlanes ha exposat que sense comptar les vendes de jugadors, s'han incrementat els ingressos en un 16%, malgrat que s'ha tancat l'exercici amb 7 milions d'euros menys de vendes respecte a l'any anterior (de 19 a 12). Les despeses, paral·lelament, s'han reduït en un 14% (de 41 a 36 milions d'euros).

El resultat d'explotació del club deixa un 2% d'increment, amb 117.000 euros en beneficis. Les pèrdues s'han reduït en 8 milions d'euros, subratllant sobretot "la dolorosa però imprescindible" reducció de plantilla que el club va haver d'assumir. Tot i així, Morlanes ha sigut crític amb el rendiment que se li treu a l'estadi. D'una banda els ingressos per abonaments ha baixat un 12%, i de l'altra no es fan prou esdeveniments a les instal·lacions.

stats