Espanyol
Esports Futbol 28/04/2013

L'Espanyol frustra les seves aspiracions europees contra un Granada que el tracta de vostè (0-1)

Els blanc-i-blaus s'encallen contra un rival molt defensiu i perden el primer partit a Cornellà-El Prat per culpa d'un gol de falta de Nolito

Natalia Arroyo
3 min
El Arabi i Joan Capdevila lluiten per una pilota

Cornellà de LlobregatCanviar d'objectiu i començar a parlar d'Europa té conseqüències. Els rivals, com el Granada en aquest migdia de pluja i fred, visiten Cornellà-El Prat amb prudència, i més si s'estan jugant mitja salvació com era el cas dels andalusos. L'Espanyol, sense espais i amb la obligació de carregar amb tot el pes ofensiu del partit, s'ha encallat contra el mur dissenyat pel tècnic Lucas Alcaraz i pràcticament no ha disposat d'ocasions de gol per endur-se la victòria. L'estratègia ha portat perill però no ha trobat l'encert d'altres dies i l'Espanyol ha encaixat la primera derrota a Cornellà-El Prat malgrat fer mèrits per a evitar-la. Un golàs de falta de Nolito, al minut 37, ha sigut suficient per enviar els tres punts a Granada.

Deia Aguirre en roda de premsa que el Granada era un equip amb possessió, amb un futbol ofensiu i atrevit. Però les urgències del descens han vestit el conjunt andalús de reacció i contraatac a Cornellà-El Prat. Els homes de Lucas Alcaraz han regalat la pilota a l'Espanyol i l'han esperat a camp propi, ben replegats. Preveient-ho, l'Espanyol ha treballat durant la setmana algunes solucions per intentar crear joc des del darrere. Baena, s'ha inscrustat entre centrals, estirant la posició de Víctor Sánchez i dels laterals. A partir de les conduccions d'Héctor Moreno o Forlín s'activaven els moviments de Verdú, Sergio García, Stuani i Wakaso a tres quarts de camp.

No li ha anat malament l'estratègia a l'Espanyol, que ha dominat la possessió, ha intentat ser dinàmic i ha disposat d'un parell de bones arribades durant el primer temps. Javi López no ha sabut aprofitar una assistència de Verdú, Sergio García ha enviat alt un xut des de la frontal de l'àrea i Héctor Moreno ha posat a prova el porter amb una potent rematada de cap després d'una falta picada per Wakaso des de l'esquerra.

La superioritat de l'Espanyol, però, s'ha vist castigada per un golàs de Nolito, que ha colat una falta per tot l'escaire sense que Kiko Casilla pogués fer res per aturar-ho.

Al segon temps, l'escenari de partit s'ha reforçat. El Granada, més tancat amb el pas dels minuts i aprofitant la seva velocitat al contracop, ha obligat l'Espanyol a carregar amb tot el pes del partit, assumint cada cop més riscos. La prova per als d'Aguirre, fins ara acostumats a un rol més passiu i a aprofitar els espais que li regalaven els rivals, ha sigut dura. De fet, el tècnic mexicà no ha deixat córrer gaire el temps i ha introduït ajustos al seu esquema de joc. Ha fet entrar Petrov per Víctor Sánchez i ha redibuixat el seu equip en un 4-3-3 amb Verdú i el búlgar en zones interiors per darrere de Sergio García.

L'equip s'ha anat bolcant al camp del Granada, penjant pilotes a l'àrea, intentant passades interiors per als moviments de Sergio García o Stuani, que ha vist com Iriney treia una centrada-xut seva sobre la mateixa línia de gol i com el porter Roberto aturava en dos temps una rematada aèria des de la dreta. Impotent i desorientat, l'Espanyol ha anat veient com el Granada, amb senzilles i gairebé solitàries cavalcades intimidava a la contra. L'afició, desesperada, ha intentat empènyer endavant el seu equip però no ha pogut ajudar els jugadors a marcar el gol que els hauria deixat a un sol punt de segellar matemàticament la permanència.

stats