El Madrid s'enlaira gràcies a un penal dubtós (4-1)

Els blancs s’imposen al València a casa impulsats per una pena màxima inexistent sobre Casemiro

X.H.N.
Casemiro reclamant el penal que posteriorment va ser concedit.

BarcelonaEl Reial Madrid es va refer del mal inici del 2022 a la Lliga gràcies a una decisió polèmica. El València estava resistint amb prou dignitat al Santiago Bernabéu quan Hernández Hernández va xiular un penal molt discutible d’Omar Alderete sobre Carlos Casemiro, que en aquell moment ja acumulava diverses accions mereixedores de targeta groga (en va veure una al minut 14). El pivot brasiler va penetrar pel centre de l’atac i va xocar amb el defensa valencianista, però l’àrbitre canari va observar una infracció dintre de l’àrea. El col·legiat del VAR no va contradir la decisió en calent i Karim Benzema va batre l’exblaugrana Jasper Cillessen des dels onze metres. El punta francès continua destacant-se al capdavant de la llista de màxims golejadors del torneig estatal. Sense Leo Messi al Barça, ho té tot de cara per proclamar-se Pitxitxi per primer cop en la seva carrera.

A la segona part, el Madrid va gestionar l’avantatge al marcador amb seny i va trobar-se el 2-0 al minut 52. La connexió Vinícius-Benzema va donar fruits en una jugada combinativa que l’extrem brasiler va acabar amb una barreja d’habilitat i sort, desfent-se de la marca de dos rivals i superant Cillessen amb la serenor que li faltava en temporades anteriors. Poc després, el mateix Vinícius faria el 3-0 acompanyant a la xarxa un rebuig del porter xe a un xut potent de Marco Asensio. Enfonsat per la injustícia arbitral i l’efectivitat madridista, el València va intentar no abaixar els braços del tot i va escurçar distàncies gràcies a un gol de Guedes, que va aprofitar el rebuig d’un penal que prèviament havia fallat. Benzema va espantar qualsevol opció de remuntada anotant el 4-1 definitiu.

El Llevant guanya per primer cop

Amb el marcador de Madrid, el Sevilla no pot deixar escapar els tres punts a casa contra el Getafe (16.15 h, Movistar LaLiga) si vol seguir de prop el líder.

A banda del que va passar al Bernabéu i de l’empat del Barça a Granada, la jornada de dissabte a Primera Divisió va deixar altres fets noticiables. Un d’ells, la primera victòria del Llevant aquesta temporada. Una volta ha hagut d’esperar l’afició granota per veure guanyar el seu equip. El Mallorca va caure al Ciutat de València després d’encaixar dues dianes de Roberto Soldado i José Luis Morales, dos vells roquers, a la segona part. En l’altre partit de la tarda, a Anoeta, es va produir un agradable redebut a la Lliga, el de Rafinha Alcántara, que està cedit pel París Saint-Germain a la Reial Societat fins a final de temporada. L’ex del Barça va ser titular tot just arribar i va deixar 78 minuts de bon futbol contra un altre dels seus exequips, el Celta de Vigo, que va perdre a Sant Sebastià per 1-0. El gol local el va anotar Mikel Oyarzabal.