FUTBOL
Esports Futbol 30/08/2017

La RFEF acorda que una comissió de directius demani a Villar que dimiteixi

L'actual president, Juan Luis Larrea, creu que abans que enfrontar-se a una moció de censura Villar dimitirà

Efe
1 min
Villar, durant una assemblea de la Federació Espanyola de Futbol

MadridUna comissió de la Junta Directiva de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF), en la qual hi haurà l'actual president, Juan Luis Larrea, traslladarà personalment a Ángel María Villar la seva petició perquè dimiteixi, després de la reunió que se celebrarà el dimecres 6 de setembre i a la qual està convidada LaLiga.

El que s'espera és que Villar, que està suspès temporalment pel Consell Superior d'Esports (CSD), dimiteixi, i, en funció de la data en què ho formalitzi, iniciar un calendari electoral perquè l'assemblea, la mateixa que el va reelegir el 22 de maig, voti un nou president, segons ha dit Larrea en una visita a l'agència Efe.

"Diria que abans de novembre, abans d'una hipotètica moció de censura, ell presentaria la dimissió, o si no ens donarà uns arguments que hauríem de traslladar, però crec que ho farà així. Prendrà la decisió que hagi de prendre, que per a mi és lícita, però la moció seria dolenta per al futbol", ha considerat.

En cas que Villar dimiteixi, el nou president no ha de ser necessàriament membre de l'assemblea, però sí que seria bo que fos "algú que conegui els secrets de la casa", segons l'opinió de Larrea. Una negativa de Villar a presentar la dimissió com a president, tot i que ja va dimitir dels seus càrrecs a la UEFA i a la FIFA mentre va ser a la presó, faria que un terç dels assembleistes -amb un candidat al capdavant- pogués presentar una moció de censura que necessita una majoria simple (70 vots dels 139 assembleistes) per tirar endavant.

stats