FUTBOL
Esports Futbol 02/11/2018

Segons Football Leaks, Qatar va injectar 1.800 milions al PSG amb el consentiment d'Infantino

L'actual president de la FIFA i l'expresident de la UEFA Michel Platini n'estaven al corrent

Ara
2 min
Segons Football Leaks, Qatar va injectar 1800 milions al PSG amb el consentiment de la FIFA

BarcelonaUna nova filtració de Football Leaks ha sacsejat la FIFA i la UEFA: Qatar hauria finançat de manera irregular el PSG amb una injecció de 1.800 milions al club parisenc i amb el consentiment de l’actual president de la FIFA, Gianni Infantino. Aquesta informació la va destapar ahir la web del mitjà francès Mediapart, membre de la xarxa de mitjans European Investigative Collaborations (EIC).

Segons els documents filtrats per Football Leaks, el govern de Qatar -el propietari del París Saint-Germain és el xeic qatarià Nasser al-Khelaifi- hauria fet aquesta multimilionària injecció a través de patrocinis inflats. Malgrat ser investigats pels mecanismes de la UEFA, l’organisme europeu només va determinar l’any 2014 una multa de 60 milions al PSG i no l’expulsió dels parisencs de la Lliga de Campions, tot i el dopatge financer. Llavors la UEFA era presidida per Michel Platini i el secretari general de l’organisme europeu era Gianni Infantino.

Ara Infantino presideix la FIFA i Platini compleix una inhabilitació de quatre anys per haver violat el codi ètic de la UEFA per haver acceptat el 2011 un cobrament irregular d’1,8 milions procedent de la FIFA i autoritzat per Joseph Blatter, expresident del màxim organisme del futbol mundial.

Sarkozy hauria ajudat el City

Els documents filtrats per Football Leaks també apunten al Manchester City, un club al qual la UEFA hauria encobert el dopatge financer com en el cas del PSG. El club anglès s’hauria beneficiat de contractes inflats procedents d’Abu Dhabi -el propietari del City és el xeic dels Emirats Àrabs Units Mansour bin Zayed al-Nahyan-, i fins i tot l’expresident francès Nicolas Sarkozy estaria involucrat en el finançament irregular del club anglès.

Com va passar amb el PSG, el City només va ser sancionat amb una multa assequible per a l’entitat de 60 milions d’euros, així com una limitació de despeses i d’inscripció de jugadors. En cap moment s’hauria valorat seriosament l’expulsió ni del PSG ni del Manchester City de la Lliga de Campions malgrat que, segons els documents aportats per Football Leaks, la UEFA era conscient que el propietari del City, el xeic Mansour bin Zayed al-Nahyan, hauria finançat el conjunt anglès amb fins a 2.700 milions els últims set anys.

Després dels fets del 2014, l’estiu del 2017 les alarmes es van tornar a disparar arran d’una nova possible infracció del fair play pels fitxatges del PSG de Neymar (222 milions) i Mbappé (180 milions, en teoria, a pagar a partir del 2018). La UEFA va fer una primera investigació als comptes del club francès que es va tancar sense cap acusació, segons Football Leaks, per “raons polítiques”. Els tentacles del poder i les ombres tornen a planar sobre els màxims organismes del futbol europeu i mundial.

Una superlliga de clubs europeus?

D’altra banda, en aquesta nova filtració de Football Leaks el setmanari alemany Der Spiegel va revelar la intenció del Bayern Munic de fer una superlliga amb els millors clubs d’Europa. El mitjà alemany va anunciar que aniria destapant noves informacions filtrades. Der Spigel també forma part de l’EIC.

stats