Esports  /  Futbol 11/12/2015

Quin és el salari mínim d'un futbolista de Primera?

El sou d'un jugador multiplica per 16 el salari mínim interprofessional

A.l.
2 min
Víctor Álvarez perdent la pilota pressionat per Bailly i en presència de Mario Pérez, ahir a Vila-real.

BarcelonaEl 'Butlletí Oficial de l'Estat' (BOE) va fer públic aquest dimarts el conveni col·lectiu dels futbolistes professionals. La resolució, de 39 pàgines, regula l'activitat dels jugadors de Primera i Segona fins al 2020. Entre les peculiaritats que s'hi detallen hi ha el sou mínim que ha de cobrar el futbolista que juga a Espanya, que passa a ser de 155.000 euros, quan fins ara era de 129.000 euros. El sou mínim interprofessional a l'estat espanyol és de 9.080,40 euros. Per tant, un futbolista es garanteix 16 vegades i mitja més de salari que un treballador normal.

Els futbolistes de Primera tenen garantides 14 pagues de 6.500 euros, mentre que per als de Segona aquesta quantitat baixa fins als 4.000 euros, i el sou mínim se situa als 77.500 anuals. A més, si un jugador s'està dos temporades en un mateix club, el seu salari mensual creix un 5%.

També queda fixada la quantitat que una club ha de pagar a un jugador quan abandona l'entitat. Si hi ha estat nou temporades o més: 75.000 euros, una quantitat que va baixant –vuit anys, 44.500 euros; sis anys, 19.250 euros–. L'article 34 també determina la indemnització per mort o lesió d'invalidesa si és conseqüència directa de la pràctica del futbol: 180.000 euros.

Sense futbol per Nadal

A més, el conveni també inclou una limitació de partits de cara a les vacances de Nadal. Fins al 2020, entre el 23 de desembre i el 2 de gener no es podran programar partits oficials. L'única manera que hi hagi Lliga durant les vacances de Nadal és que es negociï any a any i s'arribi a un acord. Els futbolistes també tenen dret a unes vacances retribuïdes de 30 dies i un mínim d'un dia i mig de descans cada setmana. Per tant, segons el conveni, els futbolistes no podrien entrenar tots els dies de la setmana.

El text que es va publicar al BOE també limita les concentracions dels jugadors abans dels partits. Si l'equip juga a casa, els futbolistes només poden concentrar-se 36 hores abans del duel, mentre que si el duel és a domicili, la concentració no pot excedir les 72 hores –comptant-hi els desplaçaments.

stats