FUTBOL
Esports Futbol 20/12/2016

El TAS rebaixa la sanció al Madrid, que podrà fitxar a l'estiu

El club blanc havia estat sancionat amb la prohibició de fitxar durant dues finestres de fitxatges pel tema dels contractes de menors

Nuria García
2 min
Florentino Pérez. durant un acte institucional / KOTE RODRIGO / EFE

BarcelonaEl Reial Madrid podrà fitxar l'estiu vinent. El club blanc, en un comunicat, ha explicat aquest dimarts que el Tribunal d'Arbitratge Esportiu (TAS) ha estimat parcialment el recurs que va formular el Madrid contra la resolució de la FIFA que va imposar una sanció al club de prohibició d'inscripció de jugadors durant dues finestres de fitxatges per la contractació de menors.

Així, ara, amb aquesta estimació parcial del recurs, es redueix la prohibició a una finestra tan sols i el Madrid no podrà fitxar en aquest mercat d'hivern però sí que ho podrà fer l'estiu vinent. "L'apel·lació del Reial Madrid ha estat estimada parcialment. Com a conseqüència, la decisió del Comitè d'Apel·lació de la FIFA queda sense efecte i es substitueix per la decisió del TAS, que modifica els elements de la resolució de la FIFA", diu el TAS. Segons el Tribunal d'Arbitratge de l'Esport, el Madrid haurà de pagar a la FIFA una multa de 240.000 francs suïssos (224.585 euros), quan abans la quantitat era de 360.000 francs suïssos (337.000 euros).

A petició de les parts, el procediment d'arbitratge del recurs del club blanc davant del TAS va ser adjudicat a un únic jutge, Michele Bernasconi, que el dia 14 va escoltar els arguments de les parts i dels experts en una audiència celebrada a Lausana. "El jutge ha arribat a la conclusió que la decisió de la FIFA podria ser només parcialment confirmada", i conclou que "algunes infraccions denunciades per la FIFA podien ser sostingudes, però no totes". És per això que afegeix, per acabar: "Considerant que les infraccions comeses pel Madrid eren menys greus i menys nombroses que les denunciades per la FIFA, l'àrbitre del TAS resol que les sancions imposades al Madrid havien de ser reduïdes".

Segons el Madrid, aquesta estimació parcial del seu recurs "posa de manifest la injustícia de la sanció imposada en el seu dia per la FIFA", però el club blanc afegeix que "lamenta que el TAS no hagi tingut el coratge suficient per revocar-la íntegrament".

El Barça preguntarà als advocats pel diferent tracte

El Barça, que va fer front a la mateixa sanció, no va obtenir aquesta reducció de la prohibició de no fitxar. "Ens ho mirarem, veurem com ho han fet. Parlarem amb els seus advocats, que són els mateixos que els nostres, i mirarem les diferències que hi ha entre un cas i l'altre", ha dit Josep Maria Bartomeu, president del Barça, quan ha estat preguntat sobre aquest tema durant la roda de premsa de balanç del 2016. El president del Barça ha dit que "no coneix a fons" el cas del Madrid i que vol esperar a conèixer la valoració dels advocats per poder fer una valoració d'aquest cas: "Si és el mateix, hauria de ser la mateixa sanció, potser són casos similars... hem de preguntar", ha sentenciat.

stats