Esports Futbol 28/06/2021

Tebas dispara contra Florentino: li diu "Robin Hood"

El president de la Lliga critica el del Madrid per haver impulsat la Superlliga

Quim Salvans
2 min
Javier Tebas, president de la Lliga.

BarcelonaJavier Tebas segueix llançant dards contra Florentino Pérez, després que aquest impulsés la creació d'una Superlliga europea. El president de la Lliga ha criticat el president del Reial Madrid en una entrevista que ha cedit a la Cope, en la qual l'ha acusat de "Robin Hood".

"Escoltant Florentino Pérez tenia la sensació que eren Robin Hood. Que ara siguin el Reial Madrid o el Barça els capdavanters de la governança a Europa... No, home, no! Estan creant un relat sobre la Superlliga que es no correspon amb la realitat. A Europa hi ha 15.000 milions d'euros en drets audiovisuals. Aquesta nova Superlliga no portaria més diners. Soc partidari que tot el futbol gestioni els drets de televisió", justificava Tebas, que segueix enfadat amb els dos grans conjunts de la Lliga perquè encara no han abandonat el projecte. Tot i que és evident que la Lliga té un enfrontament amb el Barça i el Madrid, que només s'acabarà si en algun moment s'anuncia la dissolució de la Superlliga, ha assegurat que mai els ha atacat, sinó que sempre ha intentat defensar la resta d'equips.

L'Atlètic de Madrid va ser un dels últims equips que van decidir posar punt final a l'expedició de Florentino. Tebas ha apuntat que, en aquells moments de tensió, els dirigents de la Superlliga van amenaçar "l'Atlètic de Madrid dient que si no signaven li oferien la seva plaça al Sevilla". No obstant això, segons ell, el conjunt andalús "hauria dit que no".

La tossuderia de Barça i el Madrid ha arribat fins a l'extrem que Aleksander Ceferin, president de la UEFA, vol castigar-los i no sap de quina manera. De moment, el sol fet de ser més permissiu amb el fair play financer ja està perjudicant els dos equips, ja que no poden competir contra els equips amb vincles a Qatar o l'Aràbia Saudita. Sense anar més lluny, els mitjans anglesos Daily Mail i The Sun han assegurat que el Manchester City oferirà 116 milions d'euros a l'Aston Vila per fitxar Jack Grealish, que es convertiria en el fitxatge anglès més car de la història. Tot i això, Tebas es posiciona a favor de les sancions que puguin rebre tant els culers com els merengues, perquè "si els clubs han comès una irregularitat amb els estatuts de la UEFA han de ser sancionats". Pensa que és el preu que s'ha de pagar "independentment que siguin clubs espanyols".

"Si el Barça ven per 100 milions, només pot gastar-ne 25"

Tebas tampoc ha volgut oblidar-se de la situació econòmica del conjunt blaugrana: "La postura del Barça m'ha sorprès. La seva situació econòmica explica que volguessin pujar al carro de la Superlliga. Venen de perdre 320 milions d'euros, la meitat del que perden tots els equips de la Lliga. Només podrà fitxar per un 25% del que ingressi a través de la sortida de jugadors, tal com diu la Lliga". La solució perquè aquesta situació millori, segons ell, és que "han d'abaixar salaris en una quantitat considerable o produir ingressos per venda de jugadors".

stats