Esports Futbol 21/12/2023

64 clubs, 3 categories, descensos i partits gratis: així es el nou format que planteja la Superlliga

El projecte liderat pel Reial Madrid i el Barça pretén difondre tots els partits en obert i per 'streaming'

ARA
2 min
Ter Stegen intentant rematar de cap En la darrera Jugada del Barça-Madrid.

La Superlliga ha reviscut després de la sentència del TJUE i ha fet públics els detalls sobre el model de competició que proposa per al futbol europeu. "Serà la competició més apassionant del món", vaticina l'empresa A22 Sports, impulsora d'una iniciativa que es va presentar el 2021 i que va quedar en punt mort després de la renúncia dels clubs anglesos i de les amenaces de la UEFA, la FIFA i les competicions nacionals als seus fundadors. El Barça i el Reial Madrid, afectats per una crisi econòmica sense precedents, són els principals interessats en aquest canvi d'ordre.

En què consisteix la proposta de la Superlliga?

"El nou format respectarà la piràmide del futbol i està composta per 64 clubs dividits en tres lligues", introdueix l'estament. Les dues primeres categories, la Star League i Gold League, tindran 16 equips cadascuna i dos grups amb vuit participants. La tercera, 32 equips amb quatre grups de vuit. La composició d'aquestes tres divisions, segons assegura l'organitzador, es basarà "en el mèrit esportiu sense membres permanents". De fet, els ascensos a la Blue League (hi ha una regeneració de fins a 20 equips per curs) vindran dels resultats a les lligues nacionals, mentre que els de la Blue a la Gold i els de la Gold a la Blue seran interns (2 per categoria).

La idea és que els equips de les tres lligues juguin un mínim de 14 partits per temporada (anada i tornada) amb els seus companys de grup. Els millors d'aquesta primera ronda es jugaran el títol amb un sistema clàssic d'eliminatòries d'anada i tornada, mentre que els pitjors dirimiran la permanència per la mateixa via.

El futbol femení també entra en la proposta, però només amb una Star League i una Gold League.

Qui jugarà la primera edició? Qui paga la festa?

"En el primer any de la competició, els clubs seran seleccionats en funció d'un índex de criteris transparents basats en el rendiment", manifesta A22. A nivell econòmic, la nova competició assegura tenir 100% garantits els ingressos per als tres primers anys. "Els pagaments de solidaritat representen el 8% dels ingressos de la Superlliga amb un pagament mínim de 400 milions, més del doble de la quantitat que es reparteix en l'actual competició europea", afegeix.

D'altra banda, quant a la difusió dels partits, la Superlliga proposa l'streaming com a solució i la plataforma gratuïta de nova creació Unify per centralitzar totes les retransmissions. "Generarà ingressos a través de publicitat, subscripcions prèmium, patrocinis de distribució i serveis interactius. Els acords de distribució són una part de l'experiència d'Unify per garantir un accés fàcil a tots els aficionats", vaticina la Superlliga sobre un servei que "democratitzarà l'accés al futbol en directe".

stats