05/04/2021

La vergonya del València

2 min
Diakhaby abandonant el terreny de joc

El Cadis-València no s'hauria hagut de reprendre després que el jugador del València Diakhaby afirmés que Cala, del Cadis, l'havia insultat dient-li "negre de merda". La imatge de Diakhaby a la grada i Cala al terreny de joc va ser patètica. L'explicació del capità José Luis Gayà després del partit, també: "Ens han dit que havíem de sortir perquè si no ens traurien tres punts i potser algun més. Diakhaby no estava per jugar, ell estava enfonsat i estic completament segur que diu la veritat. Estem amb ell a mort". El mateix va deixar anar l'entrenador Javi Gracia, que els havien comunicat que podrien ser sancionats. Estar a mort amb un company que t'acaba de dir que l'han insultat greument no és precisament tornar a jugar. Això és covardia. És acceptar que el més important són els tres punts i no defensar un col·lega per una ofensa racista. És posar el futbol per sobre de tota la resta, sigui el que sigui. És ajupir el cap i empassar. És indigne. És vergonyós.

El compte de Twitter oficial del València va publicar: "L'equip s'ha reunit i decideix tornar per lluitar per l'escut, però ferm en la condemna al racisme de tot el València CF en totes les seves formes". L'escut. Es lluita per una cosa etèria com un escut, però no per un jugador de la plantilla que veu la resta del partit a la grada, enfonsat, després d'haver assegurat que li han dit "negre de merda". Això sí, tots contra el racisme i bla bla bla. Paraules buides, gestos buits. I a sobre dient a Diakhaby que hi havia risc de sanció perquè el jugador els absolgués de la tornada al camp, cosa que el pressionava encara més.

Aquí no es tracta de la presumpció d'innocència de Cala, i al Cadis tenen dret a defensar el seu jugador i confiar que ell no ha proferit un insult racista. "Cala ens ha dit que en cap moment ha insultat i jo me'l crec", va declarar el tècnic Álvaro Cervera. Aquí es tracta que els jugadors i l'entrenador del València també es van creure el seu, que a més els va comunicar que no estava en condicions de tornar, i el van deixar sol per tres tristos punts. Això és, segons sembla, el que val la dignitat i l'escut del València. Això és el que van demostrar ahir amb els seus actes els companys i l'entrenador de Diakhaby. I hauria de fer-los vergonya.

stats