Espanyol
Esports Futbol 24/05/2013

Víctor Álvarez podrà tornar a jugar en quatre o cinc mesos

El lateral esquerre de l'Espanyol va ser operat d'una anomalia en la vàlvula aòrtica del cor

Efe
2 min

Sant Adrià de BesòsVíctor Álvarez, lateral esquerre de l'Espanyol, operat d'una anomalia en la vàlvula aòrtica del cor a l'Hospital Clínic de Barcelona, podrà estar a disposició de l'entrenador en un període d'uns quatre o cinc mesos, segons han explicat els metges del club.

"Vam fer una revisió al principi de temporada que afectava l'aòrtica i vam controlar l'evolució. No corria riscos de salut, però vam decidir que el millor era operar al final de temporada", ha assegurat el doctor Antoni Turmo, cap dels serveis mèdics de l'Espanyol.

La doctora Marta Sitges, especialista de cardiologia del Clínic, ha explicat que el jugador tenia un problema de naixement en la vàlvula aòrtica que, en la majoria de persones està formada per tres parts, però un 1 o 2 % de la població neix amb dues parts (bicúspides), ha afegit.

Aquesta anomalia, amb el pas del temps, pot perjudicar el rendiment del cor i, en el cas de Víctor Álvarez, "li estava afectant una mica", ha explicat Sitges. Després de valorar diverses alternatives, els metges van apostar, finalment, per la reparació de la seva pròpia vàlvula.

En aquest cas, ha estat clau l'aportació del doctor Hans-Joachim Schäfers, el millor especialista del món en aquesta patologia segons ha destacat el doctor José Luis Pomar, que va operar a Víctor Álvarez.

"Millor no podia haver anat, vam prendre la decisió correcta", ha afirmat el doctor Álvarez qui ha mostrat la seva confiança en que la solució adoptada duri molt més de vint anys. Els metges han explicat que el futbolista blanc-i-blau es troba tranquil i fins i tot va demostrar el seu bon humor després de la intervenció en afirmar: "Em sembla que no arribaré a temps per al derbi".

stats