UEFA Europa League
Esports Futbol 27/04/2016

Vila-real prepara una gran festa per rebre el Liverpool

Castellonencs i anglesos s'enfrontaran al Madrigal en l'anada de les semifinals de la UEFA Europa League

Joan Aureli Raich
2 min
El davanter Denis Suárez fuig del defensa de la Real Societat en l'últim partit de lliga al Madrigal

BarcelonaEl partit entre el Vila-real CF i el Liverpool CF dóna el tret de sortida a les semifinals de la UEFA Europa League. Aquest dijous (21.05 BeIn Sports Max1) l'estadi del Madrigal serà l'escenari de l'enfrontament entre el groguets i els 'reds'. El club de la Plana Baixa torna a unes semifinals de competició europea cinc anys després i la ciutat sencera s'ha bolcat en aquest esdeveniment. Per aquest motiu preveu diversos actes tant al camp com a la ciutat, entre els quals destaquen un homenatge del Vila-real CF a les víctimes de la tragèdia de Hillsborough o una campanya per deixar entrar gratuïtament al partit els aficionats que hagin assistit a tots o gairebé tots els partits de la temporada.

De la plantilla que la temporada 2010-2011 va ser eliminada per l'Oporto en la mateixa ronda, encara queden tres supervivents. Es tracta del lateral Mario Gaspar, el defensa central Mateo Musacchio i el migcampista Bruno Soriano. Per part del Liverpool no queda cap jugador de l'últim equip que va jugar unes semifinals. Aquest precedent data de la temporada 2009-2010, quan els anglesos entrenats per Rafa Benítez van caure contra l'Atlètic de Madrid.

El Vila-real buscarà seguir amb la seva ratxa a casa en competició europea, ja que en les quatre semifinals que han tingut entre Europa League i Lliga de Campions mai han perdut al seu estadi.

Els dos equips arriben en una situació molt diferent a l'enfrontament. Els groguets ocupen el quart lloc de la classificació a la Lliga espanyola, és a dir l'última plaça que dóna accés a la Lliga de Campions. A falta de tres jornades per al final tenen quatre punts de marge sobre el cinquè classificat. Els anglesos, per la seva banda, van setens a la Premier League i estan lluitant per entrar a la pròxima edició de la UEFA Europa League. La sisena plaça, última que hi dóna accés, està ocupada actualment pel West Ham. D'aquesta manera, l'equip entrenat per Jürgen Klopp té en la Lliga Europa el seu principal objectiu per guanyar un títol aquesta temporada.

stats