NBA
Esports 14/05/2013

Els Grizzlies de Marc Gasol viuen un somni i gairebé toquen la final de la Conferència Oest

Han derrotat a la pròrroga als Oklahoma City Thunder amb 23 punts, 11 rebots i 6 taps del català

BarcelonaLes victòries dels Memphis Grizzlies i els Miami Heat els situen a un sol triomf d'arribar a les finals de Conferències, ja que dominen les semifinals per 3-1, eliminatòries al millor de set partits.

LeBron James ha brillat en el quart partit dels Heat −vigents campions− contra els Chicago Bulls (65-88) i ha anotat 27 punts −15 a la primer part−, vuit assistències i set rebots defensius. Sense el base Kirk Hinrich i l'aler sudanès Luol Deng, els Bulls no han trobat resposta al joc de James i els seus companys. Aquest és el primer cop de la història que els Bulls no arriben als 69 punts en un partit de 'play-off'.

Els Heat han trencat el partit durant el tercer període amb un parcial de 9-17. Al costat de James ha brillat el pivot Chris Bosh −14 punts, amb 7 de 10 tirs de camp.

El base Mike Conley, el pivot català Marc Gasol i l'aler pivot Zach Randolph han liderat els Grizzlies per imposar-se a la pròrroga per 103-97 als Thunder d'Oklahoma City en el quart partit de les semifinals de la Conferència Oest. El cinquè partit es jugarà dimecres al Chesapeake Energy Arena d'Oklahoma City, on els Thunder hauran d'aconseguir la victòria si volen seguir en la competició i mantenir la defensa del títol de la Conferència Oest.

Conley ha anotat 24 punts (7-21, 4-10, 6-7) seguit pels 23 punts de Gasol en 48 minuts. El català ha capturat 11 rebots −vuit de defensius−, i ha posat 6 taps. L'aler estrella Kevin Durant ha liderat l'atac dels Thunder amb 27 punts. Serge Ibaka ha arribat als 17 punts i 14 rebots, però els subcampions de la NBA queden a un sol pas de ser eliminats per uns Grizzlies que mai han arribat a una final de Conferència.