GP d'Espanya de Fórmula 1
Esports 08/05/2021

George Russell: "Estic preparat per guanyar curses i Mundials i no poder fer-ho em frustra"

3 min
George Russell, pilot de Williams

El futur de la Fórmula 1 té un nom propi: George Russell (King's Lynn, Regne Unit, 1998). El pilot de Williams va enlluernar la temporada passada quan, després que Lewis Hamilton donés positiu per covid, va agafar el volant del seu Mercedes i va protagonitzar un Gran Premi només a l'altura dels millors. Amb la seva bona actuació, molts van pensar que aquesta temporada es quedaria amb el monoplaça de Valtteri Bottas a l'escuderia alemanya, però l'equip de Toto Wolff va mantenir l'aposta (i respectar el contracte signat feia pocs dies) pel finlandès. Russell va passar de tocar el cel a tornar a la trista realitat de Williams, on ha de lluitar cursa rere cursa per les últimes posicions. El britànic, amb un ull posat en el Mercedes de cara a la temporada vinent, atén l'ARA abans del GP d'Espanya al Circuit.

¿Com de fort et trobes tu i l'equip després de les primeres curses de la temporada? ¿Creus que podeu donar un pas endavant respecte de l'any passat?

— S'ha fet un clar pas endavant. És cert que encara no som on ens agradaria ser, però sens dubte estem millor que el 2019 i el 2020. Roma no es va fer en un sol dia, així que hem d'estar orgullosos del progrés que hem fet.

Has aconseguit arribar a la Q2 en les tres primeres curses. ¿Et veus amb opcions de lluitar per entrar a la zona de punts de forma regular?

— Aquest és el nostre objectiu i volem lluitar per aconseguir-ho. A Imola vam veure que les condicions ens afavorien: teníem un cotxe ràpid que podia entrar a Q3 i lluitar pels punts. Tot i que Bahrain i Portimao van ser complicats per a nosaltres, crec que estem en bona forma per sumar un bon grapat de punts aquesta temporada.

El Circuit de Barcelona-Catalunya acostuma a ser clau per veure en quin punt es troba cada cotxe. ¿Creus que podreu aprendre molt del que succeeixi per veure on cal millorar?

— Cada cap de setmana ens serveix per aprendre coses noves. No sé si aprendrem més en aquest circuit que en d'altres, de moment només hem fet tres curses. Tothom té la vista posada en la temporada vinent degut al canvi de normativa, així que crec que estarem en aquestes posicions durant tota la campanya.

Què opines dels rumors que et situen a Mercedes substituint Valtteri Bottas?

— No hi penso gaire. Sempre s'especula, però jo estic concentrat en la meva feina, que és pilotar el millor possible el Williams. Després ningú sap què passarà.

Després de veure com vas rendir amb el Mercedes a finals de l'any passat, ¿et sents frustrat quan veus que no pots lluitar per les primeres posicions amb Williams?

— Em sento preparat per lluitar per victòries i Mundials, així que en certa manera sí que és frustrant lluitar per les posicions més endarrerides. De tota manera, estic orgullós del progrés que hem fet amb Williams i això és el que més m'importa. De moment només estic en la meva tercera temporada i vull estar a la F1 durant molt temps, així que cal tenir paciència i seguir fent la feina.

Si l'any vinent no t'ofereixen un seient a Mercedes, ¿consideraràs altres ofertes o esperaràs que t'arribi l'oportunitat?

— No em vull preocupar pel que pot passar o no, encara queda molta temporada. Estic plenament concentrat en el que passa ara i aquí.

Fa poc vas fer públic que has necessitat l'ajuda d'un psicòleg per preparar-te per a aquesta temporada. Lando Norris (McLaren) també va dir que durant la seva temporada rookie va tenir dificultats en aquest sentit. És un tabú que cada cop es va normalitzant gràcies a gestos com els vostres. ¿És més habitual del que ens pensem? ¿És necessària aquesta ajuda per gestionar millor la pressió que comporta rendir al màxim nivell a la F1?

— El motiu pel qual tinc psicòleg és per treure un rendiment extra de mi mateix que em permeti millorar. Tenir un psicòleg no implica que siguis menys o més fort mentalment, simplement és un aspecte que tens en compte per donar el màxim de tu. Els temps canvien i els pilots de cada dècada estan més preparats que els de la dècada anterior en tots els sentits, també en la fortalesa mental. D'aquí deu anys, passarà el mateix i segurament estarem tots molt més acostumats a tenir psicòleg.

stats