Esports 16/08/2021

Gerard Piqué obre a Twitch la seva sala de premsa personal

El central blaugrana torna a emetre en directe després de la seva aventura amb Periscope

Joan Carol
3 min
Piqué ha explicat que Memphis li va dir que l'assistència era un agraïment per fer possible la seva inscripció

BarcelonaGerard Piqué té molt més que futbol al cap, i amb llegir la seva capçalera de Twitter n'hi ha prou per tenir-ho clar. Jugador del Futbol Club Barcelona i president i fundador de Kosmos. Ara, a més, és streamer. Després de ser ovacionat pel Camp Nou en el retorn del públic a l'estadi, Gerard Piqué ha estrenat el seu compte de Twitch. En un dia rodó per al central blaugrana, que tenia l'afició als seus peus ja abans de fer el gol que obria el marcador, Piqué ha decidit també estrenar el seu propi canal i, d'aquesta manera, saltar-se tots els intermediaris. Però aquesta sala de premsa que ha estrenat a casa seva no és el primer contacte de Piqué amb les retransmissions en directe.

Els inicis

Durant la temporada 2015-2016, prèvia a l'Eurocopa de França, Piqué va descobrir Periscope, una aplicació que permetia fer vídeos en directe. Piqué, revolucionari i amant de les xarxes socials, va convertir Periscope en el seu xou. D'allà en van sortir perles com les vacil·lades a Casillas recordant el 2-6, i va tombar la barrera que protegeix el primer equip blaugrana fent directes des de l'autocar o l'avió després dels partits, en sopars d'equip i fins i tot dins del vestidor. Amb els mals resultats, Piqué va desaparèixer de Periscope, i més tard va justificar que la fugida havia sigut provocada per un contracte amb Facebook. La plataforma de Mark Zuckerberg havia de ser el nou mitjà de Piqué, però finalment no va donar resultat.

En el seu Periscope, el polèmic central ja va donar pistes que tenia una idea al cap: "Les zones mixtes estan molt bé, i atendré la premsa sempre que em toqui, les televisions paguen i toca fer-ho, i els periodistes són bona gent i se'ls ha d'atendre. Però a vegades respons i emeten el que volen. Només les paraules que els interessen". Ara, cinc anys després, amb un Piqué que ja té una llarga trajectòria empresarial al capdavant de Kosmos, segueix amb el mateix pensament. "Els jugadors ens hem convertit en robots que sempre diem el mateix, i la gent això ja no ho compra. Zona mixta i les mateixes preguntes: com ha anat el partit, com et trobes... Les mateixes preguntes, les mateixes respostes", deia Piqué, que ha tornat als directes per obrir a Twitch la seva sala de premsa després de cada partit que el Barça jugui al Camp Nou i convidant, sempre que pugui, algun altre jugador de la plantilla.

El pla

L'estratègia de Piqué passa per evitar els intermediaris, i la seva jugada mestra va començar amb la compra dels drets d'imatge de la Copa Amèrica. Kosmos en va adquirir els drets i els va cedir a l'streamer Ibai Llanos, el rei absolut de Twitch Espanya. Amb aquesta aliança, Piqué reforçava la seva amistat amb Llanos, a la vegada que entrava de cap en la plataforma de directes per excel·lència. Precisament ha sigut la polèmica al voltant d'Ibai Llanos el que ha desencadenat l'entrada de Piqué a Twitch. L'streamer basc, després de sopar amb Messi en la seva última nit a Barcelona, va ser convidat pel mateix Leo a la seva presentació amb el PSG. D'aquesta manera, Llanos era l'únic representant espanyol escollit per entrevistar l'argentí. Això va reobrir el debat sobre el paper del periodisme, amb un combat verbal emès en directe entre Ibai Llanos i el periodista Juanma Castaño. Piqué va gaudir del directe i va anunciar al seu Twitter que s'obriria un compte de Twitch.

A la sala de premsa de Piqué ell posa les normes, decideix qui hi entra, decideix quant de temps dedica a cada tema i –quan el Gerard està còmode– acaba desencadenat. En la seva estrena, i després d'uns primers minuts d'escalfament, amb Piqué sol responent al seu xat, Llanos ha entrat al directe per iniciar una conversa entre els dos. Durant més d'una hora, Piqué ha referenciat en diverses ocasions la seva rebaixa salarial, com també ho ha fet Riqui Puig, que també ha passat per la trucada. "No podrà pagar la casa aquest any", ha vacil·lat Puig sobre la nova situació salarial del central. El xou del Gerard tot just acaba de començar.

stats