Esports 26/01/2021

El Girona cau d’una Copa que ha vist brillar el planter (0-1)

El Vila-real sua més del que es pensava per passar a quarts de final

Jordi Bofill
2 min
Valery, jugador del Girona

GironaEl Girona es va acomiadar de la Copa sense deixar escapar cap llàgrima. Al contrari, pot presumir de la trajectòria feta. Perquè no només s’ha evadit una mica del dia a dia, sinó que l’optimisme que ha anat generant li ha servit per arreglar la seva situació a la Lliga. El Vila-real va patir, però va poder accedir als quarts de final de la competició (0-1). A Montilivi ara toca centrar-se a continuar mirant als ulls a la zona de play-off, per poder aspirar a allò que tots desitgen, però que tenen por de pronunciar.

Per alguna cosa deu ser que només hagi superat aquesta ronda una vegada en noranta anys. De fet, el Girona i la Copa mai s’han entès. Tret d’alguna excepció, esclar, però de tant en tant tots tenim dies brillants. Aquest curs, però, els blanc-i-vermells han aprofitat força bé el seu camí. 

Ha sigut la Copa dels joves, un valor que Francisco va començar a potenciar per necessitat i ha acabat fent per plaer. Contra el Vila-real la mitjana d’edat era de tan sols 23 anys. Nanos desacomplexats que s’han convertit en adults guanyant-se la confiança de tothom. Cap triomf serà millor que tenir clar que el Girona pot confiar-los el seu present.

Oportunitats per als més joves

Ha sigut la Copa d’Arnau, el juvenil que ahir va tornar a treure el cap a l’alineació. Ha sigut la Copa de Kebe i Terrats al mig del camp, que ja es poden comptabilitzar com a futbolistes de ple del primer equip. També ha sigut la Copa de Muric, Pablo Moreno, Couto, Gonpi i Pachón. I la de Pau Víctor, fonamental en la remuntada contra el Lugo. Precisament, el dia que Santi Bueno, un central que s’ha doctorat com una de les sorpreses més agradables de la temporada, va marcar aquell gol al darrer instant de la pròrroga. Tampoc es pot oblidar la participació de Valery, decisiu amb el seu doblet contra el Cadis, un rival de Primera que va sortir estabornit de Montilivi.

No va passar el mateix amb el Vila-real, que aquest curs juga l’Europa League. Cal remarcar-ho per tenir present la dificultat del repte. El conjunt groguet va decidir aviat amb un gol de Yeremy Pino, llest a la recerca d’un rebot del pal a xut de Manu Trigueros. Precisament, Trigueros havia salvat el primer gran ensurt de la nit instants abans, desviant de damunt la línia un intent de rebuig de Funes Mori a centrada de Bárcenas que es va enverinar. 

Orgull gironí

Una vegada més, el Girona va lluir caràcter i va confirmar que s’ha convertit en l’equip que havia deixat de ser: si Sylla va sorprendre amb una tisora que ja es cantava, Rulli va respondre amb una estirada magnífica. Més tard, a Bustos li anul·larien un gol. Fins i tot Valery va tenir una bona oportunitat. Va anar d’un pèl.

stats