PRIMERA DIVISIÓ

David López esclata contra l'àrbitre del Girona-Almeria: "Et falta al respecte i t'insulta"

L'equip de Míchel, amb un Dovbyk diferencial, remunta contra el cuer (5-2) i és colíder de Primera

3 min
Artem Dovbyk, davanter del Girona

GIRONAA la mitja part, David López ha llançat gasolina al Girona-Almeria, carregant contra l'arbitratge en els micròfons de DAZN: "Respecto el treball de tothom, però no la mala educació i la prepotència. Crec que tots els jugadors de Primera Divisió estaran d'acord amb mi. No es pot treballar així, és molt difícil. Intentes centrar-te en el partit, però és difícil perquè (Ortiz Arias) et falta el respecte i t'insulta. Has d'intentar oblidar-ho i centrar-te en el partit, però és complicat. És un tema que va més en l'aspecte humà que no pas en el professional. Sempre pots dir una paraula pujada de to, però no es pot faltar al respecte ni insultar". El central català, amonestat al final de la primera part, no s'ha tallat ni un pèl, i podria ser sancionat si el Comitè de Competició ho considera oportú.

A la sala de premsa, Míchel ha dit: “L’àrbitre m’ha cridat per parlar i m’ha assegurat que no l’ha insultat. Li he demanat disculpes. David López és un exemple com a professional, té una bona conducta. S’ha escalfat, és cert, però crec que el que ha passat s’hauria de quedar al camp. No espero cap sanció, sincerament. Tant de bo apareguin els àudios i donem visibilitat al que passa al terreny de joc. Ens posen les càmeres al vestidor, no?”

Seria una baixa important per a un Girona que continua de dolç, malgrat que contra l'Almeria s'ha aferrat als seus rampells ofensius per assegurar-se un nou triomf, que el manté empatat amb el Madrid en la primera posició. L'equip de Míchel ha capgirat un 0-2, amb protagonisme especial per a Dovbyk, amb un doblet (5-2).

Declaracions de David López explosives a banda, el Girona, advertit abans de començar que refiar-se d'una victòria segura en la visita del cuer era una trampa, ha caigut en el parany durant molta estona. Sort que té futbolistes explosius al davant, que en un tres i no res són capaços de tancar partits. Quan s'adorm, l'equip de Míchel és terrenal; qualsevol el pot guanyar. Quan està despert, però, sembla una maquinària imparable.

Tres gols en sis minuts

Tan sols ha necessitat sis minuts per marcar tres gols i capgirar un duel que Baptistão volia convertir en la primera victòria a la Lliga d'un Almeria que s'ha hagut de rendir a l'evidència que era inferior. Ha semblat fàcil, la reacció del Girona, encomanat aquesta tarda a l'eficàcia d'Artem Dovbyk, que amb un doblet continua justificant la inversió feta a l'estiu. L'ucraïnès, que va costar prop de vuit milions pel 50% dels seus drets, ha fet literalment el que ha volgut. Està marcant les diferències.

Especialment productiu en el tercer gol, una barreja d'intel·ligència, força i delicadesa. Dovbyk, amb el cos, s'ha fabricat un espai malgrat sentir l'alè dels seus marcadors. Intimida, l'ucraïnès, que s'ha anat perfilant fins a trobar el lloc oportú, en plena tempesta ofensiva del Girona, per marcar amb una rosca exquisida i culminar la remuntada. Tothom cridava, a l'estadi.

Ja havia empatat instants abans, ajudat per Daley Blind, clau també en el primer gol, obra d'Iván Martín. Tots són protagonistes dins del conjunt de Míchel, que ha celebrat el seu centenari com a blanc-i-vermell. Pot estar ben orgullós de l'obra creada, perquè l'equip fa goig.

Llàstima (com si es pogués tenir tot) que en defensa el Girona no hagi estat prou sòlid, deixant forats i dubtes que Baptistão havia aprofitat a l'inici del matx per situar un 0-2 poc esperat, per la situació de dos equips que viuen en mons oposats a la classificació. Els gironins, colíders, fa tota la temporada que es freguen els ulls, perquè no s'ho creuen.

Savinho, una de les estrelles dels de Montilivi, i Cristhian Stuani, que aquesta setmana ha jurat amor etern assegurant que vol retirar-se al Girona, han posat la cirereta amb el quart i el cinquè gol, signant una golejada més, com si fos normal. Ha estat una tarda fantàstica i a l'altura d'un Girona amb la moral pels núvols.

El CTA ja tenia constància d'insults a jugadors d'Ortiz Arias

No és la primera vegada que hi ha queixes sobre l’arbitratge d’Ortiz Arias, tot i que fins ara les denúncies s’havien fet en privat i no havien transcendit públicament. Segons explicava el periodista i àrbitre Joan Fàbregas, el Comitè Tècnic d’Àrbitres “té constància que insulta habitualment els jugadors durant els partits” des que xiulava a Segona Divisió, on s’hi va estar dues temporades. “L’ha advertit en diverses ocasions però no ha canviat d’actitud”, afegeix. Malgrat això, el col·legiat madrileny va ascendir a Primera Divisió la temporada 2021-22.

Al’acta del partit, Ortiz Arias no va fer cap menció a les declaracions de David López, en què l’acusava d’haver-lo insultat als micròfons de DAZN. Ara serà el torn del Comitè de Competició, que haurà de decidir si actua d’ofici, tot i que, segons els experts consultats, molt probablement passarà per alt l’acció.

  • Girona: Gazzaniga, Yan Couto (Valery, 68’), Eric Garcia (Arnau, 80’), Blind, Miguel, David López, Aleix García, Yangel Herrera, Iván Martín (Pablo Torre, 86’), Savinho (Portu, 80’) i Dovbyk (Stuani, 67’). Entrenador: Míchel Sánchez.
  • Almeria: Fernando, Pozo, Montes, Kaiky, Centelles, Baba, Lopy (Melero, 68’), Embarba (Lazaro, 80’), Robertone (Chumi, 46’), Arribas (Ramazani, 68’) i Baptistao (Marciano, 89’). Entrenador: Gaizka Garitano.
  • Gols: 0-1 Baptistão (2’), 0-2 Baptistão (24’), 1-2 Iván Martín (37’), 2-2 Dovbyk (39’), 3-2 Dovbyk (43’), 4-2 Savinho (71’) i 5-2 Stuani (86’).
  • Àrbitre: Ortiz Arias (Comitè Madrileny).
  • Targetes grogues: Robertone (26’), David López (45+4’) i Baptistão(74’).
  • Targetes vermelles: Cap.
  • Estadi: Montilivi, 12.884 espectadors.
stats