COPA DEL REI
Esports Girona FC 22/12/2022

Ridícul del Girona a la Copa: és eliminat pel Cacereño

Els locals, de Segona RFEF, donen la sorpresa i es carreguen l'equip de Míchel, ple de titulars

Iván Martín, en una acció del partit

GIRONALa Copa, una competició plena de sorpreses, n'ha presentat una de majúscula amb l'eliminació d'un Girona farcit de titulars però incapaç de ser millor que el Cacereño (2-1). Els locals, molt més motivats del que deien les seves cares quan van veure el nom del seu rival per la televisió, perquè desitjaven un Atlètic de Madrid, Sevilla o Reial Societat que omplís del tot les graderies, han guanyat gràcies a un golàs d'Iván Fernández a la segona part. En la primera, s'han avançat amb un gol de David Grande, contrarestat pel momentani empat de Taty Castellanos, que no ha servit per a res.

I això que l'equip de Míchel tenia la intenció de superar l'eliminatòria, ja que ha sortit amb un onze que, a excepció d'algun retoc, com a la porteria, podria perfectament ser de la partida en qualsevol dels partits a Primera Divisió. La imatge de la gran majoria n'ha sortit malparada, després de la derrota. De fet, en la primera ronda, la victòria ja va anar justa: el Girona va necessitar una pròrroga per batre el Quintanar del Rey. La Copa no li ha provat, aquest curs. En part potser millor, si això serveix perquè no faci nosa: l'últim cop que es va aventurar a arribar lluny estant a l'elit, va baixar a Segona.

A Càceres, els gironins no han sabut com posar-s'hi, en un camp impracticable per les pluges que fins i tot havien obligat els locals a suspendre el seu partit de Lliga el cap de setmana passat. Això, però, no pot ser excusa: la diferència de categories és massa gran per queixar-se. A més a més, excepte un primer tram de partit igualat, en què el Girona ha encaixat bé la diana inicial de David Grande, i una petita reacció en l'inici de la segona part, on Stuani i Oriol Romeu han gaudit d'un parell d'ocasions que bé haurien pogut significar l'1-2, l'equip ha acumulat errors impropis d'ell. Fins i tot, en els minuts definitius el Cacereño hauria pogut ampliar el seu avantatge, i retratar l'adeu del Girona en el seu retorn a l'activitat. La nit ha sigut un malson complicat d'empassar.

El Nàstic segueix somiant (2-1)

En els altres partits de la jornada, el Nàstic de Tarragona, que enguany jugar a la Primera RFEF, s'ha imposat per 2-1 a un club de categoria superior com el Màlaga, classificant-se pel següent torn. L’equip grana ha guanyat gràcies als gols de Pol Domingo i Pablo Fernández,

L’Atlètic de Madrid, en el partit número 600 de Diego Pablo Simeone com a tècnic dels matalassers, ha patit per guanyar al camp de l’Arenteiro gallec, de la Segona RFEF (1-3).