PRIMERA DIVISIÓ
Esports Girona FC 29/07/2023

Qui serà el substitut d'Oriol Romeu? El Girona busca un pivot i un davanter centre

L'equip de Míchel guanya el Sheffield en l'estrena golejadora de Savinho i Pablo Torre mentre busca incorporacions

3 min
Yangel Herrera i Cristhian Stuani, amb Aleix Garcia al fons, en el partit contra el Sheffield.

GIRONAA hores d'ara, el Girona té dos greus problemes. Les posicions de 6 i de 9, propietat el darrer curs d'Oriol Romeu i Taty Castellanos, han quedat orfes i el club s'està trencant el cap buscant els substituts adequats. Mentre no arriben, Míchel Sánchez es veu obligat a fer retocs. En el tercer amistós de l'estiu, els blanc-i-vermells s'han imposat al Sheffield United, de la Premier League (2-0). Abans havien guanyat l'Olot (2-4) i empatat amb l'Andorra (2-2). En tots els casos, Míchel ha fet variacions.

El tècnic madrileny va començar l'estiu alineant David López en la posició d'Oriol Romeu. No per gust, esclar. "No és la posició que tinc present per a ell, però he de fer proves. També estudiarem la possibilitat de jugar amb doble pivot amb Aleix Garcia, Iván Martín o Yangel Herrera. Són jugadors que ens ajudaran", deia Míchel, que, efectivament, contra l'Andorra va situar Aleix i Yangel, que han repetit contra el Sheffield, amb l'afegit del suport d'Arnau Martínez. L'adeu del nou jugador del Barça ha estripat la planificació gironina i ha modificat el sistema fins al punt que calen dos homes per contrarestar la seva pèrdua. "És evident que la baixa de l'Oriol és important i hem de fer un o dos fitxatges en la seva posició".

Perquè Aleix, Martín o Herrera poden competir en el lloc d'Oriol, com David López ("jugaré on em diguin, però estic més còmode de central", apuntava) o Daley Blind, però aquesta ha de ser una mesura excepcional i no habitual: el Girona busca un especialista. "Si volem crear un equip que millori en la fase defensiva, crec que necessitem un jugador més específic per a aquesta posició", confirma Míchel, amb bon criteri. Dos futuribles sonen aquests dies, Vini Souza i Máximo Perrone, descartat Nico González, a qui el tècnic madrileny va intentar seduir. El brasiler Souza, ex de l'Espanyol i jugador del Lommel belga, del City Football Group, sí que és un 6 tradicional, mentre que l'argentí Perrone, un jove talent del Manchester City, té un immens interrogant al damunt per la seva falta d'experiència. Es vol algú contrastat.

El Girona, sota la previsible manca de rodatge, està tenint problemes per construir joc, en aquests primers partits. Davant del Sheffield, contra qui s'ha deixat la porteria a zero i s'ha estabilitzat defensivament, algunes de les mancances s'han repetit. En els primers quaranta-cinc minuts, de fet, els catalans només han comptat amb una ocasió clara de gol, que Savinho, cedit pel Troyes, ha enviat al pal. L'extrem brasiler, ja a la segona part, en què l'equip ha estat més protagonista, ha marcat amb una rematada ben col·locada. I, quan el partit agonitzava, Pablo Torre ha sentenciat amb una jugada individual plena de qualitat.

El City Football Group ajudarà econòmicament

Si hi ha un problema amb el 6, també hi és amb el 9, ara mateix tan sols amb Cristhian Stuani i el retornat Manu Vallejo, que no hauria de continuar. Les intencions de la direcció esportiva és fer un parell de fitxatges en aquesta direcció, amb un davanter de garanties i un home que pugui actuar més per fora. I el gran fitxatge, segons va avançar la Cadena SER, tindrà l'ajuda econòmica del City Football Group.

El nom preferit és l'internacional ucraïnès Artem Dovbyk, que juga al Dnipro-1, a la Premier d'Ucraïna. En 39 partits jugats el darrer curs entre la Lliga i l'Europa League, va marcar 29 gols. El futbolista acabava contracte el 2025 i les converses podrien començar al voltant dels 15 milions d'euros. Xifres que el Girona, per si sol, de cap manera pot assumir.

stats