ATLETISME
Esports 15/08/2013

Isinbàieva critica l'atleta sueca que ha competit amb les ungles pintades amb els colors de la bandera gai

Emma Green s'ha pintat les ungles quan s'ha classificat per a la final de salt d'alçada

Efe
1 min
Ielena Isinbàieva, campiona del món de perxa a Moscou / KAI PFAFFENBACH / REUTERS

MoscouLa russa Ielena Isinbàieva ha criticat l'atleta sueca Emma Green, que ha competit amb les ungles pintades amb els colors de l'arc de Sant Martí en suport a la comunitat gai de Rússia. "És una falta de respecte cap al nostre país, cap al nostre ciutadans, perquè nosaltres som russos. Potser som diferents d'altres europeus, però tenim una llei que cal respectar", ha afirmat la perxista en al·lusió a la llei contra la promoció de la homosexualitat, que va entrar en vigor recentment a Rússia.

Isinbàieva ha assenyalat que quan viatja a altres països intenta respectar les seves lleis. "No intentem imposar les nostres lleis allà on anem, sinó que ens mostrem respectuosos", ha subratllat. Pel que fa a l'homosexualitat, ha dit que "estem contra la seva promoció. Òbviament, no estem contra la lliure elecció de cada persona. És la seva vida, és la seva elecció, els seus sentiments, però estem en contra de la seva promoció i jo dono suport al govern".

Emma Green, classificada per a la final de salt d'alçada dels Mundials, ha competit a la ronda de qualificació amb les ungles pintades amb els colors de l'arc de Sant Martí com a senyal de suport a la comunitat "gai" i en disconformitat amb la llei contra la propaganda homosexual vigent a Rússia. "Jo diria que, més que una protesta, és una manifestació del que penso" ha afirmat.

stats