Esports 09/05/2021

Hamilton fa una cursa impecable a Montmeló

El britànic aconsegueix la seva cinquena victòria consecutiva al Circuit

3 min
Hamilton celebrant la victòria al Circuit de Montmeló

Lewis Hamilton fa més gran la seva llegenda a Montmeló. Després d'un dissabte en què va fer història aconseguint la seva centena pole, durant la cursa de diumenge ha fet valer la seva estratègia i fam de victòries. La lluita entre el britànic i Max Verstappen ha sigut aferrissada, però el pilot de Mercedes ha pres la decisió clau al moment oportú per embutxacar-se la seva cinquena victòria consecutiva al Circuit de Barcelona-Catalunya.

A l'inici de la cursa, però, l'escenari era completament diferent. Max Verstappen ha protagonitzat una sortida perfecta. Ja havia avisat el neerlandès en la sortida de la volta de formació i, quan s'han apagat els semàfors a Montmeló, ha anat com un míssil fins al primer revolt. El de Red Bull ha aprofitat el mínim espai que Hamilton que ha deixat a l'hora de traçar la corba per quedar-se l'interior i apropiar-se de la primera posició. A punt han estat els dos monoplaces de tocar-se. Vertsappen ha començat a obrir espai, però el safety car ha començat a frustrar els seus plans.

Yuki Tsunoda (Alpha Tauri) ha quedat parat al límit del traçat després de només 8 voltes de l'inici de la cursa. El pilot ha tingut problemes elèctrics en el seu monoplaça, que s'ha apagat a l'entrada d'un revolt. El japonès no ha pogut fer més que redirigir-lo per no quedar enmig de la pista. La bandera groga i el cotxe de seguretat ha entrat en escena i els monoplaces s'han tornat a arreplegar. Mentre els operaris treien el cotxe del circuit, Verstappen aprofitava per escalfar pneumàtics recalculant l'estratègia per aprofitar el rellançament de la cursa i consolidar el liderat. Amb el safety fora, el neerlandès ha agafat el de Mercedes un pèl desprevingut i ha començat a tornar a obrir espai. La cursa es plantejava tètricament còmode pel pilot de Red Bull, però, de nou, els seus plans se n'han anat en orris.

Verstappen ha entrat a boxs per canviar les gomes i, lluny d'ajudar-lo, els seus mecànics s'han encallat i li han fet perdre unes dècimes d'or. Hamilton, avisat pel seu equip, ha premut l'accelerador per guanyat temps i preparar la seva parada. La intenció ha sigut clara, però l'execució no ha sortit com l'escuderia alemanya esperava. El marge aconseguit no ha sigut prou i, després del pas per boxs, Hamilton ha tornat per darrere del neerlandès. Era el moment de treure la calculadora. L'estratègia d'anar a una parada per no perdre temps començava a prendre sentit i tots dos sabien que cada mil·lèsima a retallar o recuperar era clau.

L'astúcia d'un campió

Hamilton ha començat a incomodar-se quan, gestionant neumàtics, ha vist com el seu rendiment no parava de caure en picat. Feia falta un canvi si volien guanyar la cursa i ha pres la decisió que ha capgirat la cursa. L'heptacampió ha tornat a entrar a boxs i canviar pneumàtics. Amb les noves gomes, les prop de vint voltes restants de cursa canviaven radicalment. Amb un ritme vertiginós, el de Mercedes ha anat retallant un segon per volta a Verstappen, que només podia desesperar-se per ràdio. "No sé com acabarem així la cursa", es queixava el neerlandès fent referència a la degradació dels seus pneumàtics.

L'últim obstacle que Hamilton s'esperava tenir en la seva remuntada maratoniana era el seu company d'equip, Valtteri Bottas. El finlandès, lluny de deixar passar el britànic seguint les normes d'equip, ha incomodat i dificultat durant una volta sencera. La cara del director general de Mercedes, Toto Wolff, ho deia tot.

Després de desempallegar-se de Bottas i ja al segon lloc, Hamilton ha volat fins a atrapar Verstappen. A sis voltes del final, l'avançament ha sigut bufar i fer ampolles per al britànic. Com si es tractés de justícia poètica, Hamilton ha recuperat el primer lloc al mateix punt on Verstappen l'ha sobrepassat en el primer gir de la cursa. El pilot de Mercedes, amb l'ajuda del DRS, l'ha passat com una exhalació i s'ha catapultat fins a la seva cinquena victòria consecutiva al Circuit de Montmeló.

L'eufòria ha estat majúscula. Després de fer història dissabte, l'heptacampió del món ha signat al Circuit de Barcelona-Catalunya la seva 98a victòria amb el seu tercer triomf de la temporada. Les xifres són descomunals. En una temporada en què la competència és ferotge, Hamilton segueix demostrant que no ha perdut la fam de victòries. Verstappen, resignat, ha pujat al segon esglaó d'un podi tancat per Valtteri Bottas.

stats