Fórmula 1
Esports 28/03/2021

Hamilton guanya el duel amb Verstappen i s'endú el GP de Bahrain

El pilot britànic guanya el primer Gran Premi de la temporada, en què Verstappen ha sigut el protagonista

3 min
Hamilton travessant la línia de meta

L'himne britànic ha tornat a sonar després d'una cursa de Fórmula 1. Lewis Hamilton (Mercedes) ha demostrat per què té set campionats del món de F1 i aquesta temporada, tot i no tenir el cotxe més ràpid, ha aconseguit imposar-se i assegurar el primer triomf de la temporada per a Mercedes. En una cursa on s'ha pogut veure que les coses han canviat en el Mundial de Fórmula 1, Verstappen ha sigut el gran protagonista. El pilot estrella de Red Bull ha fet una actuació estel·lar que s'ha vist espatllada per la decisió de l'organització de retornar-li la primera posició al Mercedes del britànic.

El GP de Bahrain ha començat ja amb entrebancs. En la volta de formació, a Sergio Checo Pérez se li ha apagat el cotxe per un problema mecànic i s'ha vist obligat a sortir últim des del pit lane. Després d'una segona volta de formació, els semàfors s'han apagat. La bona sortida de Verstappen li ha valgut per mantenir la primera posició mentre que Hamilton es col·locava enganxat al Red Bull. Ha sigut un inici amb molts avançaments com la batalla intensa que han mantingut els dos McLaren. L'únic incident ha sigut la sortida de Mazepin de la pista per una errada del pilot quan anava sol en l'última posició. El safety car ha hagut de sortir durant les tres primeres voltes.

El rellançament de la cursa ha sigut a càrrec de Verstappen, que des de l'inici ha comunicat al seu equip un problema a l'accelerador que ha condicionat el pilotatge del belga. La primera lluita estratègica l'ha guanyat Mercedes. L'escuderia alemanya ha posat contra les cordes Verstappen amb el canvi de pneumàtics a Hamilton (han posat els durs) en el primer terç de la cursa. Aquest canvi ha permès al britànic batre tots els temps marcats durant la cursa pel pilot de Red Bull. La distància s'ha anat escurçant i, després de l'aturada a boxs per canviar pneumàtics de Verstappen, Hamilton ha aconseguit mantenir la primera posició amb molta distància (més de sis segons).

Mentre la disputa per la primera posició era aferrissada, l'Alpine de Fernando Alonso ha dit prou. El monoplaça de l'asturià s'ha quedat sense frens i, veient la perillositat, ha decidit abandonar abans d'hora en el seu retorn a F1.

Els Mercedes ja no són els més ràpids

A falta de 15 voltes per al final ha començat el duel cos a cos entre Verstappen i Hamilton per la primera posició. Després del canvi de pneumàtics del belga, el Red Bull estava a 7,82 segons del pilot de Mercedes. Amb un ampli marge per retallar, el pilot ha posat la directa i, amb una gestió magnífica dels pneumàtics, l'estimació era que en 10 voltes el Red Bull estaria enganxat al Mercedes de Hamilton. Quan s'han superat les 50 voltes, Verstappen ha agafat Hamilton i ha començat l'espectacle. Feia moltes temporades que no es veia una lluita trepidant per la primera posició. L'hegemonia de Mercedes en els últims Mundials feia impossible pensar que qualsevol altra escuderia podia disputar-li el lloc més alt del podi. Aquest any, això ha canviat.

Verstappen ha utilitzat el DRS per passar el set cops campió del món en la volta 53, però no ha pogut mantenir la primera posició. No ha sigut per un error del pilot, com ha semblat en el moment crucial del Gran Premi. Ha sigut la FIA qui ha enviat un missatge a Red Bull en què ordenava que el belga havia de deixar passar Hamilton per haver fer l'avançament fora dels límits de la pista. Tot i la persecució voraç en l'última volta de Verstappen per recuperar la primera posició, Hamilton s'ha imposat en el GP de Bahrain, on s'ha demostrat que les coses a la Fórmula 1 han canviat.

stats