MOTOR - MUNDIAL DE FÓRMULA 1
Esports 09/06/2019

Hamilton guanya fins i tot acabant segon

Vettel, relegat al segon lloc per una sanció, perd el primer triomf de l’any

Nuria García
2 min
Hamilton guanya fins i tot acabant segon

BarcelonaHavia de ser el dia de Sebastian Vettel. Després de sis curses amb domini de Mercedes, l’alemany de Ferrari arribava a la cita després d’un gran dissabte, en què havia aconseguit la pole. Però tot i mantenir la posició en l’arrencada i creuar la línia d’arribada en primer lloc, aquest cop va ser un error seu -que va comportar una sanció dels comissaris- el que el va privar del primer triomf de l’any. Tot va començar quan s’havien disputat 40 de les 70 voltes de què consta el Gran Premi del Canadà. Hamilton havia aconseguit enganxar-se a l’aleró posterior del Ferrari i va poder utilitzar el DRS. Va intentar l’avançament, però Vettel es va defensar a la perfecció. Va ser just cinc girs més tard quan Vettel va cometre una errada. Potser l’única en tot el Gran Premi, però la definitiva. Va fer recte el quart revolt del circuit Gilles Villeneuve i va sortir a la gespa en comptes de gestionar-lo. I quan va tornar a la pista va arraconar Hamilton contra el mur per mantenir la primera posició. El britànic va haver de frenar per no xocar amb el Ferrari i es va queixar per ràdio.

Els comissaris van decidir investigar la maniobra i unes voltes més tard, després de mirar-se i remirar-se les imatges, van anunciar el veredicte: cinc segons de penalització a Vettel per haver-se reincorporat de manera perillosa a la pista i per posar en perill un altre pilot, fent-lo fora de la pista. Amb els dos pilots separats llavors per un segon i mig, i a poques voltes per al final, la sanció feia perillar la victòria de Vettel, que es queixava furiós per ràdio: “Què volien que fes? Havia de tornar a la pista, on havia d’anar?”, deia, i el seu enginyer mirava de calmar-lo i li demanava que se centrés en la feina.

L’empresa era complicada: mentre ell intentava obrir forat (un mínim de 5 segons) amb Hamilton, el britànic sabia què havia de fer: enganxar-s’hi com una paparra per aconseguir guanyar la cursa. I així va ser. De fet, a Vettel li va perillar fins i tot el segon lloc del podi, perquè el seu company, Charles Leclerc, venia per darrere molt fort i va estar a punt de retallar la distància amb ell a menys de cinc segons. L’alemany va creuar la línia d’arribada primer, seguit de Hamilton i Leclerc, però no va poder celebrar el triomf. “Així no, així no”, repetia per ràdio. L’equip el va acabar anant a buscar a l’ hospitality perquè pugés al podi: i és que l’alemany s’exposava a una sanció encara més gran si no pujava al podi, on va fer acte de presència amb un posat emprenyat i sense celebrar res.

“Jo no he pres la decisió”, deia Hamilton, que rebia l’esbroncada del públic. “No sé per què la gent esbronca el Lewis, cal esbroncar les decisions”, afegia Vettel.

stats