FUTBOL
Esports 06/10/2016

Hisenda inspecciona diferents jugadors del Barça per presumpte frau fiscal

El problema que també tenen altres clubs sorgeix pel pagament del 5% als agents dels jugadors

Ara
1 min
La reforma de societats afectarà fins a 5.000 empreses catalanes

BarcelonaHisenda té en el punt de mira els clubs de futbol i alguns jugadors. L'Agència Tributària ha aixecat actes fiscals al Barça i uns quants futbolistes de la primera plantilla per un presumpte frau fiscal en el pagament als representants de jugadors. Es reclamen, segons va avançar el programa 'Què t'hi jugues!" de la Cadena SER, impostos no pagats des del 2012. El Reial Madrid, l'Atlètic de Madrid, el València i el Sevilla, d'acord amb aquesta informació, també estan afectats per aquesta investigació, que continua oberta.

Els agents cobren un 5% del salari del jugador. I, fins ara, eren els clubs els que pagaven aquests honoraris. Hisenda, en canvi, sosté que l'agent és un treballador del jugador i, per tant, hauria de ser el futbolista qui pagués aquests diners. Amb aquest canvi, Hisenda percebria més diners, ja que en pagar el club la tributació baixa.

Segons la SER, la Lliga de Futbol Professional i l'Associació de Futbolistes Espanyols havien fet una consulta a Hisenda sobre aquest fet i no va obtenir-ne resposta.

stats