MOTOCICLISME - MOTOGP
Esports 30/05/2015

Iannone fa bona la superioritat de Ducati i aconsegueix la 'pole' a Mugello

L'italià arrencarà primer el GP d'Itàlia de MotoGP. Marc Márquez, que s'ha quedat fora de la lluita per la 'pole', sortirà des de la 13a posició

Efe
2 min
Andrea Iannone ha aconseguit la 'pole' a Mugello / GABRIEL BOUYS / AFP

MugelloL'italià Andrea Iannone ha fet bones les expectatives que parlaven de la superioritat de Ducati al circuit de Mugello i ha aconseguit la millor posició per a la formació de sortida del Gran Premi d'Itàlia de MotoGP que es disputarà aquest diumenge, malgrat els esforços del mallorquí Jorge Lorenzo per evitar-ho.

La gran i negativa notícia dels entrenaments l'ha protagonitzat el campió del món, Marc Márquez, que s'ha quedat fora de la segona classificació en l'últim instant i sortirà des de la tretzena posició, cinquena línia de la formació de sortida. Marc Márquez s'ha vist obligat a realitzar la primera classificació, amb problemes persistents per controlar la seva Honda, que de fet li ha fet tenir algun ensurt, si bé el doble campió del món en títol de MotoGP els ha sabut salvar amb mestria.

Aleix Espargaró, que ni tan sols ha acabat la tanda per donar descans a la seva malmesa mà, s'ha posat líder de la primera classificació en la tercera volta i s'ha aturat, seguit per Marc Márquez i tots dos ja amb un avantatge més que suficient de set dècimes de segon respecte al seu immediat perseguidor, l'italià Danilo Petrucci, que semblava presagiar que no hi hauria canvis. Però s'han equivocat. En una última volta autènticament espectacular, el colombià Yonni Hernández ha aconseguit un millor temps d'1:47.117 que l'ha situat líder de la primera classificació i amb això ha deixat fora de la segona classificació, per primera vegada des que està en la categoria de MotoGP, el doble campió del món del Repsol Honda, Marc Márquez.

El català de l'equip Repsol no ha pogut ocultar el seu disgust, ja que ha donat per conclòs l'entrenament abans d'hora i s'ha vist fora de la segona classificació des del box: ha tirat la seva gorra i ha marxat disgustat, sabedor que sortirà des la cinquena línia de la formació de sortida amb el tretzè millor temps.

A la segona classificació el seu company a l'equip Repsol Honda, Dani Pedrosa, ha sortit amb presses i el primer de tots, de manera que en la seva segona volta ja havia rebaixat el seu millor temps del cap de setmana, si bé per darrere seu primer el britànic Cal Crutchlow i després Jorge Lorenzo l'han superat, però Pedrosa ha mantingut el seu ritme una volta més i ha aconseguit trencar la barrera del minut i 47 segons en el següent gir.

Pedrosa s'ha col·locat segon amb un temps d'1:46.875: era l'únic per aquells instants en el mateix segon que Jorge Lorenzo, autèntic dominador dels entrenaments al llarg del cap de setmana. Però en el tram final de la segona classificació ha aparegut de nou el potencial de les Ducati i Andrea Iannone ha acabat aconseguint el millor lloc de la formació de sortida amb un nou rècord )1:46.489), per davant de Jorge Lorenzo (1:46.584), qui en l'últim moment ha superat Andrea Dovizioso (1:46.610), per relegar-lo fins a la tercera posició.

Aleix Espargaró, que ha hagut de disputar la primera classificació, ha protagonitzat uns excepcionals segons entrenaments que l'han portat fins a la cinquena posició, amb Dani Pedrosa en sisè lloc, Maverick Viñales novè, i Pol Espargaró en la desena posició.

stats