FUTBOL
Esports 26/05/2016

El Barça, tercer club més valuós per darrera de Madrid i United?

L'estudi valora el club blaugrana en 2.750 milions d'euros, només superat per Reial Madrid i Manchester United que se situen amb 2.900 milions

Joan Aureli Raich
2 min
Els jugadors del Barça celebrant la victòria a la Copa del Rei

BarcelonaEl Futbol Club Barcelona és el tercer equip més ben valorat del futbol europeu segons l'auditora KPMG. El Reial Madrid encapçala la classificació amb molt poca diferència per sobre el Manchester United. L'estudi determina que l'equip presidit per Josep Maria Bertomeu té una valoració de 2.750 milions, mentre que anglesos i madrilenys estan al voltant dels 2.900 milions. Aquestes xifres són similars de les que va informar l'auditora Deloitte el passat mes de gener, tot i que encara no s'ha complert la previsió de que el United superaria aviat a l'equip dirigit per Florentino Pérez.

Florentino Pérez, president del Reial Madrid

Aquest primer informe de la valoració dels clubs europeus de futbol del 2016, analitza el valor empresarial dels principals clubs del continent. L'empresa auditora ha considerat cinc característiques principals per extreure la valoració de cada equip: la rendibilitat, la popularitat, la propietat de l'estat, els drets d'emissió i el potencial esportiu. El Bayern de Munic i l'Arsenal de Londres ocupen la quarta i la cinquena posició de la taula.

Per països Anglaterra és la lliga més ben valorada, especialment gràcies l'acord firmat per la Premier League de repartiment dels drets televisius a principis de 2015. En total hi ha set equips de la lliga anglesa cinc dels quals entre els deu primers (Manchester United 1-2, Arsenal FC 5, Manchester City 6, Chelsea FC 7 i Liverpool FC 8). La lliga italiana aporta també té set equips a la llista, si bé, només la Juventus de Torí (9) està entre els 10 primers. Després venen els cinc de la lliga espanyola, amb Atlètic de Madrid (14), València CF (25) i Sevilla CF (30) a part de blaugranes i 'merengues'. La lliga francès amb n'aporta 4 (Paris Saint Germain 10) i l'Alemanya 3.

KPMG ha explicat que l'informe s'ha fet en base a l'anàlisi de les dades disponibles públicament de les dues últimes temporades (2013-2014 i 2014-2015) i que no té en compte els resultats empresarials i econòmics d'aquesta.

stats