Ciclisme
Esports 25/09/2014

Joaquim Rodríguez, abans del Mundial: "Sé quin és el meu paper"

Alejandro Valverde ofereix "comunicació" per gestionar les diferents opcions de la selecció espanyola el mundial de ciclisme de Ponferrada

Albert Rabadan
2 min

PonferradaUn any després del traumàtic desenllaç del mundial de ciclisme de Florència, amb Joaquim Rodríguez (2n) i Alejandro Valverde (3r) superats per Rui Costa tot i la superioritat numèrica, la selecció espanyola ha fet una roda de premsa al seu hotel de concentració d'O Barco per parlar de com afrontaran la prova en línia d'una nova edició dels campionats del món que s'estan celebrant a Ponferrada.

Per Alejandro Valverde "això és una selecció i sabem que hem de córrer junts per aconseguir un objectiu. Si segons Javier [Mínguez, el seleccionador] he de ser el cap de files però en cursa veig que no sóc el millor Alejandro, hi ha d'haver comunicació. Ja sabem que el Purito arriba molt bé de la Vuelta a Espanya i també ha aconseguit medalles abans", ha explicat el murcià.

Pel que teòricament ha de sortir com a home fort de la selecció espanyola, "Gerrans i Degenkolb són els rivals més perillosos", tot i que també ha alertat del potencial de seleccions com la de Bèlgica. "Ens conformem amb una medalla, i si és la d'or, molt millor. És molt difícil repetir el que es va fer l'any passat. Si aconseguim una medalla seria boníssim", ha insistit Valverde.

Aquest mateix missatge ha volgut oferir el seleccionador Miguel Mínguez, que ha dit que no vol "l'eufòria del futbol o del bàsquet. Serenitat. Guanyar és molt difícil". L'exdirector d'equips també s'ha volgut desmarcar dels possibles conflictes d'interessos que puguin haver-hi entre els seus ciclistes: "aquí els que decideixen són els ciclistes. Confio en ells".

Joaquim Rodríguez, per la seva banda, ha volgut deixar clares les seves idees: "Sóc ciclista, entenc el ciclisme i tinc claríssim quin és el meu rol en aquest mundial. No sóc només jo sinó uns quants en aquesta selecció que anem de segons", ha reconegut. Tanmateix, el Purito ha admès que "tant de bo pogués passar una situació semblant a la de l'any passat i tan sols ens equivoquem a l'últim moment. A tothom li agradaria guanyar un mundial", ha declarat.

stats