La Vuelta
Esports 06/09/2015

Joaquim Rodríguez: “Estic en una posició perfecta”

El ciclista català, guanyador de la quinzena etapa de la Vuelta a Espanya, se situa a un segon del liderat i es mostra tranquil davant els dies que queden

Albert Rabadan
2 min
Joaquim Rodríguez / EFE

BarcelonaJoaquim Rodríguez (Katiuixa) s'ha col·locat a un sol segon del liderat de la Vuelta a Espanya després de guanyar la quinzena etapa, amb final en altura al port asturià de Sotres. El Purito ha retallat 15 segons al líder Fabio Aru (Astana), i té la resta de rivals a més de minut i mig.

“Estic en una posició perfecta. Aquesta Vuelta la guanyarà el més fort, l'important és que les sensacions que tinc són molt bones i això no ho demostra estar un segon més amunt o un segon més avall”, ha dit en declaracions a TVE per treure importància al fet de no haver aconseguit el mallot vermell.

El ciclista català, que enguany ha sumat dues victòries d'etapa al Tour de França, creu que “estar ficat a la general i guanyar una etapa, per a nosaltres ja és fenomenal. Tant de bo demà tingui una altra oportunitat per guanyar temps”, ha dit en referència al final en altura a l'Ermita de Alba de dilluns.

Després d'això, la principal llosa de Rodríguez serà la contrarellotge de Burgos, de 39 quilòmetres, on el neerlandès Tom Dumoulin (Giant-Alpecin), ara quart a la general, és el rival més perillós. “Dumoulin està sent molt intel.ligent, no entra al joc, aguanta el seu ritme… sembla que porti 5 o 6 podis ja”, ha valorat sobre la maduresa en cursa d'aquest ciclista de 24 anys.

Per la seva banda, el Purito, amb 36 anys i amb un gran palmarès a la Vuelta a Espanya (4t els últims dos anys, 3r l'any 2012) diu que “és de les Vueltas que més tranquil he vingut. En altres he vingut amb ganes de menjar-me el món i ara és quan millor m'estan sortint les coses. Prefereixo no fer comptes, sempre em surten malament, seguiré vivint el dia a dia amb tranquil·litat, que és el que estem fent”, ha conclòs al ser preguntat sobre el que queda de cursa.

stats