Esports Jocs Olímpics 02/08/2021

Kubo amenaça el somni olímpic de Pedri i els seus amics

Posar Oyarzabal o Rafa Mir en punta, la decisió clau del seleccionador Luis de la Fuente

Joan Carol
3 min
Pedri i Mir celebrant el gol del davanter, amb Olmo i Miranda

BarcelonaAmb un camí que cada vegada ha sigut més complicat, l'Espanya de Pedri és a les semifinals dels Jocs Olímpics. Gràcies a una èpica remuntada contra la Costa d'Ivori, els de Luis de la Fuente aconseguien passar a la ronda següent. Ara el Japó, l'equip local, és l'últim rival a batre per entrar a la final, cosa que asseguraria una medalla. El partit per evitar competir pel bronze tindrà lloc aquest dimarts al Saitama Stadium (13 hores, La1, RTVE Play i Eurosport). Quan comenci el partit ja hi haurà un primer finalista. Mèxic i el Brasil disputaran a les 10 h l'altra semifinal, de manera que, sigui quin sigui el resultat, l'últim rival d'Espanya als Jocs serà d'origen llatí. El Brasil, amb el llegendari Dani Alves al capdavant, vol revalidar l'or de Rio, mentre que Mèxic buscarà tornar a eliminar la canarinha com ja va fer a la final de Londres 2012.

La selecció espanyola arriba a semifinals després d'una victòria èpica, amb final molt dolç però una conseqüència negativa des de l'inici. El blaugrana Óscar Mingueza va tenir una recaiguda en la lesió muscular que va patir en la seva estrena a Tòquio 2020. Amb aquesta baixa, De la Fuente perd el valor del jove lateral blaugrana per a la línia defensiva. L'haurà de substituir Óscar Gil, que tornarà a l'onze després de perdre's el partit contra la Costa d'Ivori per sanció.

Si Mingueza encarna una mala notícia per a Espanya, la bona és que compta en atac amb una peça que treu foc. És el davanter del Wolverhampton Rafa Mir, que s'ha erigit en golejador letal després de fer una immillorable demostració del que significa ser un revulsiu. Amb un hat trick entrant al minut 90 i enviant la primera pilota que va tocar a la xarxa, el murcià va ser clau en el triomf de dissabte i podria tenir un paper encara més important si és un dels 11 titulars contra el Japó. De la Fuente i el seu staff han de decidir si segueixen donant la referència en atac al capità Oyarzabal, autor d'un gol importantíssim contra Austràlia, o bé si premien Mir amb la titularitat. També podrien jugar tots dos, amb el davanter basc ocupant una de les bandes. El que no es discuteix és la presència d'inici de Pedri, que amb aquest partit ja en portarà 72 en tot aquest curs.

Take Kubo encarant un rival en el partit de quarts de final contra Nova Zelanda.

El madridista Kubo brilla a casa

Amb un passat blaugrana que va deixar enrere fa ja sis anys, Takefusa Kubo ha tornat a portar el Japó a la semifinal d'uns Jocs Olímpics. El combinat local iguala el resultat aconseguit a Londres 2012 i contra Espanya vol arribar a la seva primera final. El Japó fins ara ha sigut sinònim de seguretat defensiva. Tan sols ha encaixat un gol i és l'únic equip que va guanyar tots els partits a la fase de grups. Si a aquesta solvència col·lectiva s'hi suma el talent de Kubo, Espanya necessitarà treure la seva millor versió per arribar a la somiada final de dissabte.

Mir i Kubo estan cridats a ser decisius. Tots dos arriben a la cita amb tres gols, però hi ha una enorme diferència. El japonès, que pertany al Reial Madrid, els ha fet en 313 minuts (un cada 104 minuts), mentre que el murcià, amb el decisiu hat trick a la Costa d'Ivori, els ha fet amb només 53 minuts. És a dir, Mir envia una pilota a la xarxa cada 17 minuts. Kubo, que gaudeix com el nen que encara és del futbol olímpic a casa seva, és la gran amenaça de l'Espanya de Pedri en el camí cap a l'or. Una Espanya que podria tenir en Rafa Mir, un teòric suplent, la clau de volta necessària per guanyar efectivitat i confirmar el seu paper de favorita.

stats