Esports 14/11/2018

Jordi Gamito guanya per primer cop l'Everest Trail Race

El de Platja d'Aro és el primer atleta occidental vencedor de la prova amb corredors del Nepal

Ara
1 min
Jordi Gamito, en la línia d'arribada de l'Everest Trail Race

BarcelonaJordi Gamito s'ha proclamat vencedor per primer cop de l'Everest Trail Race, prova en què el curs passat va finalitzar quart. El corredor de muntanya de Platja d'Aro s'ha convertit en el primer participant occidental a guanyar la cursa amb corredors nepalesos a la competició. Després de fer podi a grans curses com l'UTMB als Alps, l'Ultra Pirineu i la cursa curta del Gran Raid a l'illa de la Reunió, Gamito ha completat amb èxit una etapa tranquil·la en què no ha volgut assumir riscos que poguessin posar en perill el seu triomf.

Ha arribat a la meta, situada a Lukla, després de 4 hores i 22 minuts de cursa, agafat de la mà de la seva companya a l'equip The Elements, Manu Vilaseca, que ha finalitzat segona a la classificació general femenina, darrere de Purnimaya Rai. La britànica Rebecca Ferry ha tancat el podi. En categoria masculina, Sergio Arias ha estat segon, mentre que Joan Soler ha finalitzat tercer.

Amb 36 anys, Gamito viu una etapa dolça en l'àmbit esportiu. Aquest obrer no deixarà la feina, però gràcies a l'esport ha aconseguit reconeixement. Atleta polifacètic, va practicar esports com el futbol, el motocròs i la boxa tailandesa, modalitat que va aprendre en un gimnàs de Tailàndia on es va preparar per lluitar al Lumpinne Boxing Stadium. A partir d'aleshores es va dedicar al món de les curses de muntanya.

stats