PRIMERA DIVISIÓ
Esports 26/05/2011

Jorge Valdano és acomiadat del Reial Madrid

Toni Padilla
2 min
Florentino Pérez anunciant ahir l'acomiadament de Jorge Valdano del Madrid.

BarcelonaFlorentino Pérez va certificar oficialment el que tothom sabia. Que ha entregat tot el poder a José Mourinho. El president del Reial Madrid va anunciar ahir la marxa del club de Jorge Alberto Valdano, que fins ara ocupava els càrrecs de director general i adjunt a la presidència del club blanc. Valdano no compartia els mètodes de treball d'un Mourinho que de mica en mica l'havia arraconat.

Pérez va comparèixer davant dels mitjans de comunicació en solitari per anunciar que "la junta directiva ha decidit suprimir la direcció general, al capdavant de la qual hi havia Jorge Valdano". "Per aquest motiu -va afegir- hem decidit rescindir la relació contractual que teníem amb Jorge Valdano". El president blanc va admetre obertament la seva aposta per Mourinho: "En la temporada anterior vam iniciar un nou projecte esportiu, d'il·lusió i futur, amb gent molt jove al capdavant del club. Hem donat la nostra confiança a Mourinho i l'experiència d'aquesta temporada que s'ha acabat ha demostrat la necessitat d'una nova organització del club que doni autonomia a l'entrenador i que eviti disfuncions amb una direcció general de caràcter marcadament esportiu". Valdano, doncs, no té lloc al club i marxa acomiadat: "S'ha acordat rescindir la relació contractual que el club té amb Valdano com a primer pas en el procés de reorganització que desenvoluparem durant les pròximes setmanes".

Valdano va comparèixer davant de la premsa poc després, també en solitari: "Mai he convertit el Reial Madrid en un camp de batalla -va voler deixar clar-. Tot el meu esforç al llarg d'aquesta temporada ha estat de contenció. S'ha plantejat una batalla de la qual he intentat escapar perquè creia que no era bona per al Reial Madrid. Si la percepció és que hi havia una lluita entre els dos, queda clar el vencedor", va dir referint-se a José Mourinho, que teòricament passarà a dependre del director general del club, José Ángel Sánchez, ja que totes les funcions de la secretaria esportiva que controlava Valdano passen a ser cosa de la direcció general. En realitat, però, tothom sap que Mourinho manarà. Més que mai.

stats