Barça
Esports 08/07/2015

Josep Maria Bartomeu: "És impossible que les seccions siguin sostenibles"

El candidat a la presidència del Barça i Jordi Mestre han explicat el seu projecte poliesportiu

àlex Gozalbo
3 min
Josep Maria Bartomeu / ARA

BarcelonaJosep Maria Bartomeu, candidat a la presidència del Barça i Jordi Mestre, membre del seu equip directiu, han explicat el seu projecte per a les seccions del club.

"L'objectiu de les seccions és seguir lluitant per ser un dels tres millors equips d'Europa. El bàsquet europeu té un problema estructural. Hi ha una manca de coordinació entre els diferents àmbits europeus. Volem liderar una reflexió general amb altres clubs perquè el bàsquet no està creixent. La NBA és una competència molt dura. Hem d'aconseguir posar tothom d'acord", ha dit.

"És impossible competir amb la NBA. Els grans clubs europeus de bàsquet no són sostenibles. No podem seguir invertint en bàsquet sense obtenir un retorn. Nosaltres seguirem invertint diners, però hem de reflexionar", ha reconegut. "El bàsquet necessita mesures de 'fair play' econòmic", ha demanat. "No volem ser la Masia de la NBA", ha afegit.

"És impossible que les seccions siguin sostenibles, però quan tinguem un nou Palau ingressarem més diners i dependre menys del futbol. Els socis van aprovar el projecte en referèndum. És una inversió econòmica important. El nou Palau no començarà a construir-se fins que s'acabi el Mini. La previsió és començar la temporada 2019-20 al nou pavelló, estem seguint el calendari", ha avançat Bartomeu, que ha xifrat l'aportació de Lassa en cinc milions d'euros anuals.

"L'Espai Barça millorarà les instal·lacions amb un nou pavelló que ens ha de permetre créixer", ha opinat.

"El salt de LEB Or a la Lliga Endesa és molt gran i és per això que vam encetar una política de cessions. Seguirem treballant amb la base", ha recordat.

"El futur de Joan Creus? Volem fer una campanya sense noms", ha dit Josep Maria Bartomeu. "Els noms no fan model. El que importa és explicar el projecte. Si la gent fa bé segueix. Si no, no", ha afegit.

"Volem que l'esport femení sigui més potent, potenciant les seccions i creant-ne de noves", ha explicat Josep Maria Bartomeu. "La nostra aposta per l'esport femení és clara i decidida. En futbol hem iniciat un camí per intentar arribar a la Champions femenina", ha afegit Jordi Mestre.

"L'objectiu que hem perseguit és lluitar per tots els títols", ha dit Jordi Mestre, que ha repassat els trofeus aconseguits en els últims cinc anys. "Cada secció compta amb entrenadors fets a casa i això ens omple d'orgull", ha recordat. "El patrocini és important i hem aconseguit un espònsor per a totes les seccions professionals", ha recordat.

"Les seccions amateurs són desconegudes, però són un gran valor del club. És un des nostres punts diferencials.", ha recordat Jordi Mestre. "Som el club poliesportiu més gran del món, el que més atletes porta als Jocs Olímpics. Hem fet un esforç per donar a conèixer les seccions no professionals", ha afegit Josep Maria Bartomeu.

"Joves de tot el món podran venir a la Universitat del Barça, que s'inclourà al Nou Espai Barça. El projecte ens ajudarà a situar-nos en una situació única. Tenim un gran coneixement i una gran experiència en esport", ha explicat Josep Maria Bartomeu.

"Em sap greu que Seguiment FCB es quedi fora"

"Tots els candidats tenen propostes per millorar el Barça. Si hi ha alguna proposta més interessant que la nostra, serà benvinguda", ha assegurat Josep Maria Bartomeu. "Albertini? Els exesportistes són un actiu del club", ha opinat.

"Em sap greu que Seguiment FCB es quedi fora perquè tots els precandidats hem aportat idees interessants. Felicito l'equip de campanya perquè hem estat els que menys anul·lacions hem tingut i això vol dir que hem estat rigorosos", ha dit. "No em considero favorit, ara comença la campanya", ha afegit.

"Ens hagués agradat que passessin el tall tots els precandidats. Seguiment FCB aportava frescor i innovació a la campanya", ha reconegut.

"Arda Turan no és un nom meu. Hem participat en la planificació de la pròxima temporada fins que vam dimitir. No és un jugador d'aquesta candidatura sinó del club. Nosaltres vam iniciar les converses, però l'operació l'ha tancat el club. Luis Enrique s'ha guanyat el crèdit de ser consultat", ha detallat.

stats