GIRONA FC
Esports 02/10/2019

Juan Carlos Unzué: “Mai he tingut tanta confiança com avui”

El Girona rep el Deportivo amb l’obligació de sumar els tres punts

Jordi Bofill
2 min
Juan Carlos Unzué, entrenador del Girona

Girona“Ho dic amb tota sinceritat, mai he tingut tanta confiança cap als meus jugadors com avui. Hem parlat, hem analitzat la situació i veig un punt de tensió interessant. Crec que contra el Deportivo tindrem un bon dia i donarem motius a la nostra gent perquè ens acompanyi”, ha assegurat Juan Carlos Unzué, molt qüestionat a Montilivi després d’un inici de Lliga força discret. “És part de la meva feina, jo puc dir tot el que vulgui i serà cert, però no em donarà per viure. Necessito resultats, i no tinc excusa. És important no transmetre impaciència. Estic tranquil perquè estem treballant bé. Dedico totes les hores que considero necessàries, intento fer tot el que puc i captar els petits matisos que cal canviar per trobar el gir positiu”. El Girona rep el Deportivo i tancarà la setmana diumenge a Santander amb l’obligació de guanyar i donar una millor imatge del que ha fet fins ara. “Els números no són els que tots voldríem, això no cal ni dir-ho. Crec que va en relació amb la igualtat que hi ha i al fet que és el nostre primer any a Segona. Ara com ara, som un equip més. No hem sabut revertir la situació, malgrat que estem a prop de tot i no hi ha res perdut. La temporada és molt llarga, però per créixer necessitem resultats, tot va de bracet. L’estat d’ànim no és el mateix si guanyem que si perdem, tot condiciona”, ha afegit.

El navarrès ha convocat els mateixos jugadors que van perdre dissabte a Osca. “En el futbol, el passat no serveix per a res. Però la derrota, que ja està oblidada, ha de ser una lliçó. Estem centrats únicament en el Deportivo, no penso en res més que aquest partit. Tot el que ens ha anat passant, les coses bones i les dolentes, s’han de veure reflectides amb una millor imatge”, ha dit Unzué, que reclama més intensitat. “Hem de ser una mica més agressius per jugar més temps a camp rival. El Deportivo voldrà tenir la pilota, però a còpia d’una pressió efectiva la intentarem fer nostra. Necessitarem ser un bon col·lectiu. Jugarem a casa, al costat de la nostra gent, i buscarem anar a camp rival des de bon principi”.

El tècnic del Girona carrega amb les culpes. “Soc el primer responsable i la idea és sortir a empènyer. A Osca no vaig ser prou contundent perquè els jugadors entenguessin el missatge que els volia transmetre. Assumeixo la responsabilitat i espero que no torni a passar. Demà serà un partit diferent, però hem de veure altres coses”. El Deportivo ocupa una de les places de descens, però només està a tres punts dels blanc-i-vermells. “Té una història i una pressió molt forta, potser també està patint la incertesa de l’inici de campionat. Però, pel que l’he vist, ha fet més dels punts que té. Els equips d’Anquela són denominació d’origen, i per moments és capaç de canviar de registre. Sap atacar i defensar, segons li convingui”. Algun perill en concret? “Aketxe, sens dubte. És transcendent, i serà un motiu més per jugar lluny de la nostra pròpia porteria”, ha finalitzat Unzué.

stats