21/12/2015

Els jugadors es van endur 4,5 milions per guanyar al Japó

2 min
Els jugadors es van endur 4,5 milions per guanyar al Japó

BarcelonaGuanyar el Mundial de Clubs no va ser un negoci per al Barça, parlant en termes exclusivament econòmics. La plantilla blaugrana va endur-se una prima de 4,5 milions per guanyar el torneig celebrat al Japó, 200.000 euros per a cada jugador. N’han quedat exclosos el turc Arda Turan i el català Aleix Vidal, dos futbolistes que encara no han pogut participar en la competició oficial.

Aquests 4,5 milions són una quantitat més elevada que de costum. Això és conseqüència del triplet aconseguit la temporada anterior, un fet que va permetre que els jugadors negociessin una xifra molt més grossa de l’habitual. A més, la prima del Mundial de Clubs se suma a la que ja es va pagar per haver guanyat la Lliga i la Champions.

La junta directiva de Josep Maria Bartomeu va voler premiar els èxits de l’any 2015 i acabar d’arrodonir la temporada (gairebé) perfecta, i per això va acceptar aquesta xifra. Es tracta d’una partida ja pressupostada que, per tant, no alterarà l’economia del club, sota vigilància durant els últims mesos per la impossibilitat del Barça de fitxar en aquest mercat d’hivern per l’alta massa salarial de la plantilla i l’obligació del club de complir les ràtios d’equilibri patrimonial que la junta es va autoimposar amb els nous estatuts. Aquestes limitacions faran que el club acabi portant un davanter cedit aquest gener, enlloc de la peça anhelada des de sempre per Luis Enrique, l’andalús del Celta Nolito, que costa 18 milions i que va ser descartat en una reunió de fa tres setmanes, tal com va explicar l’ARA.

Els 4,5 milions que es repartiran els futbolistes campions a Yokohama coincideixen amb el que l’entitat blaugrana ha aconseguit de la FIFA per haver guanyat el Mundial de Clubs: 4,58 milions d’euros. El Barça tenia previst en la comptabilitat arribar a la final del torneig i, per tant, el fet d’haver superat els argentins de River Plate i aixecat el tercer títol de campions del món en set anys significarà 916.000 euros extres -no pressupostats- per a les arques de l’entitat barcelonista.

Un premi insuficient

La FIFA té estipulats des de fa anys els premis que atorga als clubs participants al Mundial. En total, reparteix poc més de 15 milions entre els participants, des dels 458.000 euros per a l’últim classificat fins als 4,58 milions del campió o els 3,66 milions del finalista. La setmana passada, el mateix Bartomeu, en una entrevista al diari Sport, va reconèixer que la FIFA hauria de pagar més diners al campió i que aquesta és una assignatura pendent que s’haurà de tractar en un futur immediat amb el màxim organisme del futbol mundial.

stats