BARÇA
Esports 19/07/2019

Júnior Firpo és el lateral que vol Valverde

Tot i la irrupció dels noms d’Alaba, Max o Guerreiro, la negociació avançada és pel dominicà del Betis

Xavi Hernández Navarro
3 min
Júnior Firpo, lateral del Betis, prioritat del Barça per reforçar el carril esquerre.

BarcelonaUn cop finalitzada la cursa per pagar al comptat els 120 milions de la clàusula de rescissió d’Antoine Griezmann, el focus del mercat blaugrana s’ha situat aquesta setmana sobre el lateral esquerre. En dos dies mal comptats, el Barça ha recomprat i cedit Marc Cucurella, que tot i haver crescut a l’Eibar -jugant d’extrem, tot sigui dit- ha hagut de marxar al Getafe de José Bordalás per seguir acumulant experiència. Queda clar que Ernesto Valverde no confia en el jove futbolista d’Alella: ja el va descartar l’estiu passat després de la gira americana i ara torna a negar-li un lloc a la plantilla. Fruit d’aquesta previsible seqüència, Jordi Alba, indiscutible a l’alineació del Txingurri, continua sense tenir una alternativa natural de garanties. D’aquí que la direcció esportiva estigui treballant intensament per omplir un forat que també és massa gran per a Juan Miranda, l’altre especialista de la casa. “Tenim clar el perfil. Un lateral esquerre amb nivell que competeixi amb Jordi Alba”, mantenen des de la ciutat esportiva. Per tant, hi haurà fitxatge en els pròxims dies.

El millor situat per ser la quarta cara nova de l’estiu a Can Barça és Júnior Firpo, jugador del Betis que acaba de proclamar-se campió d’Europa sub-21 amb la selecció espanyola -tot i ser dominicà de naixement-. A l’agost farà 23 anys i agrada molt als tècnics per les característiques ofensives que ha exhibit en els últims dos cursos a les ordres de Quique Setién, l’entrenador que li va donar la seva primer oportunitat a l’elit. L’aposta és ferma per un futbolista que té marge de millora i que, molt important, no desquadraria els números, ja que arribaria amb un sou assequible i a canvi d’una xifra de traspàs raonable. El sostre que s’ha posat el Barça està al voltant dels 25 milions d’euros, just la meitat de la clàusula de rescissió del lateral amb el Betis.

Tot i que en les últimes hores han sortit alternatives com el consagrat austríac David Alaba, l’alemany Philipp Max o el portuguès Raphaël Guerreiro, fonts de la negociació expliquen a l’ARA que les converses més avançades són per Júnior. De fet, en una operació com aquesta, és habitual que el club comprador filtri plans B per pressionar el venedor, que en aquest cas és un Betis necessitat de tresoreria per abordar el fitxatge del màxim golejador de l’Espanyol, Borja Iglesias. A més, al Benito Villamarín ja s’han mogut per compensar la probable sortida del que ha estat l’amo de la banda esquerra durant les últimes temporades: Alfonso Pedraza jugarà cedit pel Vila-real a les ordres de Rubi.

De Ligt parla clar

Mentrestant, a Torí, Matthijs de Ligt ja parla com a central del Juventus. En la seva presentació, l’ex de l’Ajax va explicar per què ha escollit jugar al campió de l’Scudetto en comptes del Barça: “El Juventus em va generar confiança, va mostrar que realment em volia i estic orgullós de ser aquí”. D’altra banda, va reconèixer que Cristiano Ronaldo el va ajudar a fer el pas poc després d’enfrontar-s’hi a la final de la Lliga de Nacions. “En aquell moment ja estava gairebé segur, però va ser de gran ajuda que un jugador com Cristiano em preguntés si volia afegir-me al projecte del Juventus”, va comentar. De Ligt, de 19 anys, cobrarà un salari net superior als 10 milions d’euros.

stats