MUNDIALS D'ATLETISME
Esports 23/08/2015

Usain Bolt segueix regnant i guanya la final dels 100 metres lliures

Justin Gatlin ha plantat cara però no ha pogut amb el millor temps de l'any del jamaicà

T.p.
1 min
Usain Bolt, campió a Pequín

BarcelonaUsain Bolt segueix regnant. El jamaicà ha guanyat els 100 metres al mateix escenari on l'any 2008 havia guanyat el seu primer or olímpic, a l'estadi Nacional de Pequín. Bolt, el millor velocista de tots els temps, ha derrotat els nord-americans després d'una temporada en què Justin Gatlin ja l'havia derrotat. Gatlin, millor temps a les semifinals, no ha pogut amb l'estil de Bolt, que ha aconseguit l'or amb un temps de 9,79 amb vent en contra de 0,5. Gatlin de fet, ha marcat un temps pitjor que a les semifinals (9,80) i segueix amb el millor temps d'aquest any, però ha fallat en el moment clau.

El podi el completen Justlin Gatlin, que ha plantat cara i dos joves empatats al bronze: André De Grasse, del Canadà, i el nord-americà Bromell. Bolt ja té 9 medalles de campió del món, sis de les quals individuals, empatat amb el rècord de Sergei Bubka. El jamaicà ha defensat el seu títol amb la millor marca de l'any quan pocs ho esperaven, després d'un any amb problemes físics. Bolt ha aconseguit sortir prou bé (a semifinals gairebé cau) aguantant l'atac desesperat de Gatlin.

Jamaica i Bolt, doncs, segueixen controlant la velocitat després d'una final amb 9 corredors en què el xinès Su Bingtian s'ha convertit en el primer asiàtic a arribar a una final dels 100 metres.

stats