Ciclisme
Esports 10/12/2012

Katiuixa, l'equip de Joaquim Rodríguez, queda fora de la categoria WorldTour contra pronòstic

La UCI ha anunciat que l'equip del català, el millor ciclista de la temporada 2012, no podrà ser a la primera divisió del ciclisme l'any 2013 i que dependrà de les invitacions per córrer les grans curses

Albert Rabadan
2 min
Joaquim Rodríguez proposa sancions a perpetuïtat per als ciclistes dopats

BarcelonaLa Unió Ciclista Internacional (UCI) ha anunciat en un comunicat aquest dilluns a la tarda que la Comissió de Llicències, l'òrgan independent que defineix els 18 equips que formen part de la màxima categoria del ciclisme internacional, ha denegat l'entrada de l'equip Katiuixa del català Joaquim Rodríguez a la categoria WorldTour, la primera divisió que assegura la participació en les millors curses del calendari.

Per tant, contra tot pronòstic, 'Purito', el millor ciclista del rànquing WorldTour de la temporada 2012, haurà de dependre de les invitacions dels organitzadors per poder ser a les grans voltes i les principals clàssiques del calendari, si no és que Katiuixa decideix portar el cas a algun organisme superior com el Tribunal d'Arbitratge Esportiu (TAS). El comunicat no explica per quin motiu ha estat denegada la llicència, però segons estipula la normativa només pot ser per l'incompliment greu de "criteris econòmics, administratius o ètics".

El procés de selecció d'equips

El primer pas per definir els equips que formaran la màxima categoria per la temporada següent és un rànquing esportiu basat en un qüestionat sistema de punts. Els primers 15 equips d'aquesta classificació, entre els quals hi havia Katiuixa, veuen ratificada la seva llicència WorldTour, tret d'una revisió del seu estatus per algun dels criteris esmentats. L'equip rus tenia llicència renovada fins a l'any 2015.

En principi, aquest 10 de desembre s'havien de decidir les últimes tres places, atorgades per la mateixa Comissió de Llicències als equips situats entre la setzena i vintena plaça. FDJ i Lotto-Belisol, que tenien la llicència en vigor, tenien pocs números de quedarse'n fora, i així ha estat, per la qual cosa la principal lluita es preveia entre Argos-Shimano i el Saxo-Tinkoff liderat per Alberto Contador. Tanmateix, la sorprenent exclusió de Katiuixa, en què també corren els catalans Alberto Losada i Xavier Florencio, ha permès que els dos entressin dins el WorldTour.

stats