Esports 30/07/2019

Keylor Navas salva el Madrid d'una altra golejada

Tercera derrota dels blancs a la pretemporada, aquest cop contra el Tottenham (0-1)

Xavi Hernández Navarro
Kane, en el moment de batre a Keylor Navas a la jugada del 0-1.

BarcelonaTercera derrota en quatre partits del Reial Madrid a la pretemporada. A Munic, on participa a l'Audi Cup, l'equip blanc ha perdut davant el Tottenham de Mauricio Pochettino per 0-1. Els blancs continuen sense trobar el seu joc i acusen la falta de gol que ja van notar el curs passat arran de la sortida de Cristiano Ronaldo.

Zinedine Zidane ha sortit amb un onze que perfectament podria ser el titular en l'estrena de la Lliga, amb la defensa tricampiona d'Europa (Carvajal, Varane, Ramos i Marcelo), Toni Kroos i Luka Modric comandant el mig del camp, Eden Hazard entre línies i la punta d'atac per a Karim Benzema. El tècnic francès tenia ganes de veure la seva primera unitat competint contra el subcampió d'Europa i ha tornat a comprovar que té feina, molta feina, per fer perquè la seva proposta rutlli. De fet, si el marcador ha acabat així ha sigut sobretot gràcies a Keylor Navas, titular per davant de Thibaut Courtois després que el belga sortís escaldat del derbi de pretemporada contra l'Atlètic de Madrid a Nova York. El porter 'tico' ha salvat el Madrid de tornar a caure golejat. Ha fet sis aturades de mèrit.

L'únic intent del Tottenham que ha tocat la xarxa per dins l'ha signat el golejador Harry Kane. Al minut 21, després de dues bones intervencions de Navas, el davanter anglès ha aprofitat una passada a l'espai de Marcelo –sí, de Marcelo– per encarar sol el porter, fer-lo caure i picar-li la pilota amb qualitat. Ha sigut murri Kane seguint una jugada en què el lateral del Madrid ha seleccionat malament l'esforç de córrer per evitar un servei de banda en contra. El remei ha sigut pitjor que la malaltia. El brasiler ha tocat la pilota massa fort sobre la línia, Ramos no l'ha pogut controlar i Kane, sempre atent, ha pensat: "A bodes em convides!"

L'internacional anglès ha estat a punt de repetir en una altra arribada del Tottenham, que ha maximitzat, sobretot a la primera part, un domini aclaparador al mig del camp brindat per la prometedora barreja entre el físic ben entès de Tanguy Ndombélé i la classe amb fonaments de Christian Eriksen. En aquesta ocasió, Keylor ha tornat a respondre fent-se gran davant de Kane, que ha fet anar de bòlit Ramos i Varane. A l'espera de Militao, la parella de centrals del Madrid és clarament "de pretemporada", com bé va dir el mateix capità blanc després del 3-7 a Nova York.

Bons minuts de Take Kubo

A la segona part, cap dels dos entrenadors ha fet la clàssica bateria de canvis i les forces s'han igualat. En jugades aïllades, el Madrid ha tingut oportunitats per empatar el partit. La més clara als peus de Benzema, que s'ha fabricat un xut des de la frontal que ha marxat fora per poc. També ho ha provat Hazard, però l'ex del Chelsea encara està lent de moviments i la defensa del Tottenham, que el coneix bé de la Premier, li ha taponat els xuts. Més àgils s'han mostrat, al tram final, Parrott, que ha xutat al pal el que hauria sigut el 0-2, i Take Kubo, que ha tingut 10 minuts molt interessants. L'ex del Barça, molt elèctric, ha exigit el porter oponent amb un llançament des de fora del l'àrea i poc després ha engaltat una volea llunyana que ha marxat fregant el pal. Si Zidane es vol consolar, que es fixi en el talent japonès.