Esports
Esports 28/03/2020

Quilòmetres d'esperança contra el coronavirus

El repte benèfic #JoCorroACasa combina el 'running' amb la recaptació de diners

2 min
Kilian Jornet

Barcelona"No hi ha paraules per donar les gràcies a tots els que heu estat corrent al nostre costat". Kilian Jornet, Pau Capell i Sheila Avilés han sigut tres dels esportistes que aquest dissabte han participat en #JoCorroACasa, un desafiament impulsat pel periodista Albert Jorquera, el fotògraf Jordi Saragossa i la dissenyadora gràfica Maria Fainé que ha recaptat més de 80.000 euros per lluitar contra el coronavirus. La iniciativa està vinculada a la iniciativa #JoEmCorono, una campanya liderada pel doctor Bonaventura Clotet i l'investigador Oriol Mitjà, que treballa, entre altres coses, per trobar una vacuna per al virus.

La prova, que ha començat a les 9 del matí i s'ha allargat fins a les 21 hores, ha comptat amb la introducció de José Antonio de Pablo, conegut popularment com Depa. L'speaker ha sigut l'encarregat de donar el tret de sortida a un repte que ha obligat els participants a córrer dins de casa. Alguns han utilitzat una cinta de fitness mentre que d'altres han apostat per utilitzar el passadís. La distància era opcional. Un total de 7.429 participants s'han inscrit.

Tòfol Castanyer, que ha completat la distància d'una marató, ha preferit no matinar tant i córrer cap al migdia. Algunes de les participacions més destacades s'han pogut seguir des d'un canal de YouTube habilitat per a l'ocasió. Cada participant s'ha pogut imprimir el seu propi dorsal. Maria Galimany tampoc s'ha perdut el repte.

La campanya #JoEmCorono porta recaptats més d'un milió d'euros. L'equip de metges i investigadors de la Fundació Lluita contra la Sida, IrsiCaixa i l'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol estan treballant a marxes forçades per donar resposta al coronavirus tan aviat com sigui possible.

stats