Esports 23/02/2021

Koeman: "Piqué, Alba, Busquets, Messi... ells han de marcar el camí als joves"

El tècnic nega que hi hagi una falta de lideratge damunt el terreny de joc i confia en poder capgirar la situació

i
Albert Nadal
2 min
Ronald Koeman amb Antoine Griezmann i Leo Messi

El Barça, amb Ronald Koeman al capdavant, confia en poder capgirar la mala dinàmica de la setmana passada, en què van caure golejats contra el PSG i no va passar de l'empat amb el Cadis. "L'ànim ha baixat una mica després de l'última setmana, però el futbol et dona l'oportunitat de refer-te amb un altre partit molt aviat. Contra l'Elx esperem fer un bon partit i canviar la dinàmica. A mi també m'afecta quan els resultats no van bé, però no abaixaré els braços ni perdre la confiança. Hem de fer tot el que sigui al nostre abast els pròxims partits. Hi ha esperances, a la Lliga, a la Copa... I mentre hi hagi esperança ho hem de donar tot", ha resolt el tècnic en la prèvia del Barça-Elx d'aquest dimecres (19 h, Movistar LaLiga).

El preparador ha reclamat "recuperar l'energia" i ha negat que hi hagi una falta de lideratge del seu equip damunt el terreny de joc. "Hi ha capitans i líders a l'equip. Amb Piqué, Alba, que és un futbolista experimentat, Sergi Roberto que ara està lesionat, però hi ha Busquets al mig del camp i Messi al davant. Són jugadors molt experimentats i que ho han guanyat tot. Ells han de marcar el camí als joves", ha opinat Koeman. "Les derrotes contra el Sevilla i el PSG ens han fet mal, però entre tots, amb els capitans, hem de crear un bon ambient i recuperar energia. Hem donat oportunitat als joves i tenim jugadors joves que estan jugant molt, però són els jugadors més experimentats els que han de treure les castanyes del foc", ha afegit.

L'entrenador blaugrana també ha parlat de l'errada de Clément Lenglet contra el Cadis –que va suposar el penal de l'empat– i n'ha exculpat el jugador, que va marxar visiblement afectat després del partit. "He parlat amb ell aquest matí. És un jugador seriós i un molt bon professional, que s'implica molt en la seva feina. Es va prendre l'errada com una cosa molt personal. En la jugada del penal ell ho hauria pogut fer millor, però també vam cometre molts errors en atac i no vam sentenciar el partit. Amb un 2-0 no se'ns hauria escapat el triomf. El jugador ha de millorar, com qualsevol altre futbolista, però no li podem carregar totes les culpes del que va passar".

En aquest sentit Koeman ha lamentat la falta de punteria del seu equip: "Tenim un percentatge d'encert de cara a gol molt baix per a un equip com el Barça". Però no ha volgut assenyalar cap futbolista: "Davant la premsa, crec que he de protegir els meus jugadors. Dins l'equip parlo clarament amb ells, hi tinc converses cara a cara. Crec que és com ha de ser".

Finalment ha confirmat que Araujo encara no està recuperat i que es continua entrenant individualment amb els preparadors físics. I que es nega a tirar la tovallola a mitja temporada: "Crec que encara podem lluitar per la Lliga, s'ha vist que els equips de dalt també poden afluixar. No soc partidari de pensar que el partit de Copa [la tornada de les semifinals] és el més important, ens volem centrar també en els partits de la Lliga. Contra el Sevilla intentarem remuntar a casa, però sense públic tot es fa més difícil".

stats