Koeman es queda sense els centrals titulars per rebre el Getafe

A més d'Eric, sancionat, Piqué estarà uns quinze dies de baixa per una lesió al soli de la cama esquerra

3 min
Gerard PIqué, atès durant l'Athletic Club - Barça, pateix una elongació al soli de la cama esquerra

BarcelonaEl punt aconseguit a San Mamés li ha costat molt car, al Barça, ja que s’ha quedat sense els centrals titulars per jugar diumenge vinent contra el Getafe. A més d’Eric Garcia, expulsat amb vermella directa per tallar una ocasió manifesta de gol, tampoc estarà disponible Gerard Piqué. El segon capità blaugrana va haver d’abandonar el terreny de joc a la primera part per culpa d’una lesió al soli de la cama esquerra. No és greu, però haurà de descansar uns quinze dies. Amb el dubte de si Óscar Mingueza podrà rebre l’alta mèdica abans del cap de setmana, Ronald Koeman es veurà forçat a jugar d’inici amb Ronald Araujo i Clément Lenglet.

Els serveis mèdics s’estiraven els cabells amb la lesió de Gerard Piqué, que va haver de demanar el canvi quan tan sols s’havia disputat mitja hora de partit. En un salt, va notar molèsties al bessó i ràpidament s’hi va posar la mà. Va intentar seguir, però no va poder. Va estirar-se a la gespa amb un gest de desaprovació i va haver de cedir el seu lloc a Ronald Araujo.

La lesió va ser a la cama esquerra. Curiosament, però, Piqué ja feia uns dies que arrossegava molèsties a l’altra cama. Més concretament, des de l’estrena a la Lliga contra la Reial Societat, el diumenge anterior. “M’ha sorprès que li hagi tornat a passar. Es va entrenar ahir [dissabte] i no tenia molèsties”, apuntava Koeman a la roda de premsa posterior al partit contra l’Athletic Club.

Piqué, contra la Reial Societat, va poder acabar el partit malgrat les molèsties que notava en el tram final del matx. El central, però, va arrossegar el dolor durant tota la setmana. Inicialment, des del club havien aconsellat al futbolista que descansés el cap de setmana, però els metges i l’entrenador li van donar el vistiplau per poder viatjar fins a Bilbao amb la resta dels companys. Ara bé, el seu bessó no va aguantar l’esforç d’un partit molt exigent. Aquest diumenge, a Barcelona, les proves han confirmat que es tracta d’una elongació al soli. “No és gaire greu”, apuntava Koeman.

El Barça no ha confirmat el temps de baixa, tot i que els metges, tractant-se d’una elongació –i no d’un trencament muscular–, calculen que només seran necessaris uns quinze dies de recuperació. En aquest sentit, el calendari ha sigut un gran aliat del central barceloní, ja que després del partit contra el Getafe ve l’aturada de seleccions. Això vol dir que, a la segona setmana de setembre, ja hauria d’estar al 100% per preparar el partit contra el Sevilla de la quarta jornada de Lliga.

Tampoc estarà disponible per al partit al Camp Nou Eric Garcia, que va viure a San Mamés un partit difícil d’oblidar. A banda de l’expulsió, per evitar una ocasió clara de gol de Nico Williams en el temps de descompte, li arribava la informació, uns minuts abans que comencés a rodar la pilota, que havia mort el seu pare matern. “És un gran professional. Ho hem sabut abans de començar i, tot i així, ha fet un grandíssim partit. Llàstima de perdre l’última pilota i de veure’s obligat a fer la falta que li ha suposat l’expulsió”, destacava Koeman.

Eric Garcia, expulsat durant l'Athletic Club - Barça

Dels cinc centrals a la plantilla, només dos podran jugar diumenge contra el Getafe. A banda de Piqué i Eric, tampoc està disponible Óscar Mingueza. Tot i així, el jove futbolista del planter, que es va lesionar als Jocs de Tòquio, ja va fer part de l’entrenament amb els companys, la setmana passada, i els serveis mèdics no descartaven del tot que pogués arribar a temps per estar disponible el cap de setmana. En qualsevol cas, si rebés l’alta mèdica no jugaria d’entrada, sinó que s’estaria a la banqueta.

Els dubtes amb Lenglet

Entre Lenglet i Araujo, que seran titulars diumenge al Camp Nou, Koeman ja ha deixat clar que confia més en l’uruguaià, un futbolista que té més dificultats amb la sortida de la pilota però que és exuberant físicament. A San Mamés, per exemple, va salvar un gol sobre la línia en una acció acrobàtica, i també en va anotar un, de xilena, que no va pujar al marcador per una falta prèvia. En canvi, qui ha perdut punts ha sigut Lenglet. El jugador francès, titular en les dues últimes temporades a l’eix de la defensa, ha fet una baixada del seu rendiment i ha quedat com a quart o cinquè central de l’equip. En els dos primers partits de Lliga tan sols ha jugat cinc minuts, els últims de l'estrena contra la Reial Societat. De fet, el Barça l’havia posat a l’aparador per vendre’l o cedir-lo, aquest estiu, però no va arribar a concretar cap operació. Ara, forçat per la situació, serà titular.

stats