FÓRMULA 1
Esports 23/11/2011

Kubica anuncia a Lotus que no podrà començar la temporada 2012

El pilot polonès va patir un accident el 6 de febrer passat durant un ral·li a Itàlia en què es va lesionar de gravetat el braç dret

Efe
2 min

MadridEl polonès Robert Kubica, pilot de Lotus Renault, ha comunicat els responsables de l'equip que, tot i haver fet un programa intensiu d'entrenaments, "encara és massa aviat" per tornar a la competició en el Mundial de Fórmula 1 el 2012.

Kubica va patir un accident el 6 de febrer passat durant un ral·li a Itàlia en què es va lesionar de gravetat el braç dret. El 28 d'agost passat va ser operat del colze per millorar la mobilitat d'aquesta articulació.

L'escuderia Lotus considera que la recuperació de Kubica ha experimentat un "progrés impressionant". "Ara pot caminar lliurement i moure la mà i el colze, però creu que necessita més temps per tornar a estar en forma". Lotus manté el seu compromís d'"ajudar a Robert el que sigui possible en el seu procés de recuperació". L'equip està a l'espera que Kubica pugui començar els entrenaments amb el nou cotxe perquè "ell seguirà sent un membre de la família Lotus el 2012 i ja està en negociacions, per mitjà del seu representant, per la renovació del seu contracte per a la temporada següent".

"Encara que molt decebut per les notícies, l'equip Lotus Renault començarà a estudiar les seves opcions i a avaluar el candidat més idoni per pilotar des dels primers entrenaments hivernals de la temporada 2012. Tot l'equip li desitja i una ràpida i completa recuperació a Robert", indica l'escuderia.

Kubica assegura que no està a punt per al començament del Mundial. "Encara que he treballat molt dur en les últimes setmanes, he arribat a la conclusió que no estic preparat per a la temporada 2012. He trucat a l'equip i els he informat de la situació. És una decisió difícil per a mi, però és la més raonable", i ha afegit: "Necessito més temps, perquè vull estar al cent per cent abans de tornar a pilotar", ha afirmat el polonès.

stats