RCD Espanyol
Esports 20/08/2021

L’Espanyol negocia la cessió de Loren Morón

El club blanc-i-blau busca un davanter, però abans ha de trobar sortida per altres jugadors

i
Roger Requena
3 min
Loren Morón, durant un partit amb el Betis d'aquesta pretemporada

L’Espanyol treballa als despatxos per tancar el mercat amb, com a mínim, un parell d’incorporacions més. Una de les demarcacions que l’entitat blanc-i-blava vol reforçar és la davantera, amb un perfil d’atacant golejador. L'àrea esportiva estudia diverses opcions que encaixarien en els plans de Rufete i Vicente Moreno. Una d'elles, segons ha avançat 'La Grada Online' és Loren Morón, davanter a qui el Betis veuria amb bons ulls cedir per estalviar-se part de la fitxa. Segons ha pogut saber l'ARA, hi ha negociacions en marxa per a la seva incorporació, que segons fonts del club "agrada, però continua sent impossible".

La principal dificultat que frena aquesta operació són les pretensions del Betis, que l'entitat espanyolista espera poder rebaixar. De moment, superen la capacitat que tindria l'Espanyol per poder incorporar el davanter andalús. El club blanc-i-blau té poc marge disponible per assumir nous reforços, i treballa a marxes forçades per trobar sortida a jugadors com Vargas, Vadillo, Lozano o Víctor Gómez, que marxa cedit un curs sense opció de compra al Màlaga.

Amb 27 anys i contracte fins al 2024, Loren acumula tres temporades al primer equip del Betis, amb qui ha marcat 28 gols i ha repartit 7 assistències en 126 partits.

Mamadou Sylla, a l'Alabès

Una altra opció que agradava a la direcció esportiva de l'Espanyol, però que ja ha trobat nou equip, ers Mamadou Sylla, que finalment jugarà a l'Alabès. El conjunt de Vitòria ha oficialitzat la seva incorporació procedent del Girona, on li quedava un any de contracte. Sylla firma amb l'Alabès fins al 2024.

La capacitat golejadora demostrada al Girona la temporada passada (11 gols i set assistències en 42 partits), l’edat –27 anys– i les condicions econòmiques exigides pel Girona i pel mateix jugador, l'havien convertit en un perfil a tenir en compte.

L’Espanyol ja va intentar incorporar l’atacant senegalès l'hivern passat, però el Girona no va acceptar la proposta blanc-i-blava, que consistia en una cessió amb obligació de compra. El jugador veia amb bons ulls tornar a l’Espanyol, on havia estat quatre anys, i de fet havien arribat a pactar un contracte per a tres temporades, unes condicions que es podrien mantenir aquest estiu. 

Un cop tancada la porta de l’Espanyol al gener, l’entitat periquita va apostar per Landry Dimata, que va arribar l'últim dia de mercat cedit amb una opció de compra que es convertia en obligatòria si l’equip blanc-i-blau pujava a Primera, com va acabar passant. Rufete va mantenir el contacte amb els seus agents per anar seguint de prop la seva situació, però l'interès no es va materialitzar en cap oferta formal de l'Espanyol, que s'enfrontarà a Sylla quan jugui contra l'Alabès.

Quatre anys com a espanyolista

L’Espanyol és un club que Sylla coneix bé, ja que hi va jugar entre el 2012 i el 2016. Format a les categories inferiors del Mataró, va tenir una etapa breu al planter del Barça abans d’incorporar-se, en edat de juvenil, a l’Espanyol. Només va trigar un any a fer el salt al filial blanc-i-blau, on va marcar 15 gols en 64 partits. Sergio González el va fer debutar amb el primer equip el 2015, amb 21 anys. 

La 2015-16 va ser la seva primera i fins ara única temporada a Primera, però amb prou feines va disputar 388 minuts repartits en 17 partits al llarg del curs. Va marcar un gol al Llevant a la Copa, però aquell mateix estiu l’Espanyol va decidir cedir-lo al KAS Eupen belga, que el va comprar en propietat un any més tard per 2,3 milions per vendre’l pocs dies després al Gant per 3,85. Sylla va anar combinant cessions a altres clubs de Bèlgica com el Zulte Waregem, el Sint-Truiden o l’Orenburg abans de finalitzar contracte amb el Gant. El 2020 el Girona el va pescar i va ser a Montilivi on va recuperar la seva millor versió: el curs passat es va convertir en el màxim golejador del conjunt gironí.

stats