RCD Espanyol
Esports 25/09/2021

L’Espanyol no troba fissures al Sánchez Pizjuán (2-0)

Els blanc-i-blaus no aprofiten l'expulsió de Delaney i acaben sent castigats per Mir

i
Roger Requena
2 min
Diego Carlos defensa un atac de Raúl de Tomás, a qui li han anul·lat un gol

L’Espanyol marxa del Sánchez Pizjuán amb les mans buides (2-0) en un partit en què ha tornat a demostrar que li va millor competir davant dels grans que contra els més modestos. Els blanc-i-blaus han resistit en el primer temps i han acabat dominant un duel en què no han sabut aprofitar l’expulsió de Delaney. 

Com ja va avisar a la prèvia, Vicente Moreno ha tornat a canviar el pla de partit per adaptar-se al rival. Aquest cop ha presentat un onze amb migcampistes amb bon peu per buscar a l’espai la velocitat dels jugadors de banda, de perfil clarament vertical. L’aposta, però, no li ha acabat de funcionar perquè no ha trobat fissures en un Sevilla molt sòlid que no necessita canviar de jugadors ni de sistema per dominar diferents registres. 

Enfrontar-se a l’actual equip de Lopetegui és a hores d’ara un malson en què constantment veus rivals sumant-se a l’atac per tots els fronts possibles. L’Espanyol ha intentat tancar els espais interiors, des d’on arribaven des de la segona línia Jordán i Rakitic, però a canvi ha hagut de cedir forats per unes bandes on els andalusos són encara més mortals. Navas i Acuña s’han afegit a Suso i Ocampos per atacar pels extrems, cosa que ha obligat els espanyolistes a viure gairebé tot el partit en camp propi, massa lluny de l’àrea rival. Així ha nascut el primer gol: l’exespanyolista Jordán s’ha desfet d’un rival amb un barret i ha vist la incorporació de Suso, que amb l’ajuda de Navas ha marejat Pedrosa abans d’assistir En-Nesyri. 

L’Espanyol només ha aconseguit amenaçar la porteria defensada per Bono amb una pilotada llarga de Cabrera a RdT que el punta ha resolt amb una esplèndida vaselina. El gol, però, no ha pujat al marcador per la posició avançada del madrileny, a qui li han anul·lat tres dianes pel mateix motiu en les últimes dues jornades.  

L’entrada de Dimata al descans ha capgirat el guió del partit, ja que ha ajudat l'Espanyol a guanyar metres i a generar uns dubtes al Sevilla que Lopetegui ha intentat corregir amb l'entrada del consistent Fernando. El brasiler no ha pogut frenar el pas endavant d’un Espanyol que ha crescut arran de l’absurda expulsió de Delaney, que ha rebut dues grogues consecutives per protestar una falta al mig del camp. Amb molta pilota però poca profunditat, els blanc-i-blaus s’han fet seu un tram final en què han posat nerviós el Sánchez Pizjuán. L’Espanyol ha assetjat el seu rival, però no ha sabut generar cap ocasió clara més enllà d'una rematada massa centrada de Cabrera en un córner. En canvi el Sevilla no ha perdonat i no ha desaprofitat l'única ocasió que ha fabricat en el tram final, en què ha sentenciat a través de Rafa Mir.

stats