RCD Espanyol
Esports 16/12/2021

L’Espanyol, amb peus de plom a Balaídos

Els blanc-i-blaus, que no saben què és guanyar a domicili, visiten el pitjor local de la Lliga

2 min
Vicente Moreno no es refia d'un Celta que no presenta bons registres com a local

“Les estadístiques es desmunten en un partit. Tot i els seus números, han fet bons partits”, adverteix l’entrenador de l’Espanyol, Vicente Moreno, al ser preguntat per la mala ratxa del Celta al seu estadi. Els números diuen que el rival d’aquest divendres (21 h, GOL) dels blanc-i-blaus és el pitjor local d’aquesta Lliga. Els viguesos només han sumat cinc punts a casa, els mateixos que el Cadis. 

Al tècnic de Massanassa, però, no li falten motius per anar amb peus de plom a Balaídos. “El Celta és un equipàs i té noms molt importants a qui caldrà parar atenció”, ha alertat el preparador blanc-i-blau. Iago Aspas (set gols aquest curs), que aquesta setmana s'ha tornat a entrenar amb el grup després de superar una lesió a l’adductor, podria arribar a temps per donar un cop de mà a un Celta que necessita els seus gols per allunyar-se del descens. 

“No veig fantasmes”, assegura l’entrenador del Celta, Eduardo Coudet, quan li pregunten per què a l’equip gallec li està costant tant guanyar al seu estadi. Dels nou rivals a qui s’han enfrontat com a local enguany només un d’ells, el Granada, ha marxat de Balaídos amb les mans buides. El rendiment del Celta com a local s’explica en bona part per l’entitat dels rivals a qui s’ha enfrontat: van empatar contra el Barça i el Vila-real i van perdre contra l’Atlètic de Madrid, l’Athletic, el Cadis, el Sevilla, la Reial Societat i el València. De les sis derrotes, cinc van ser per la mínima, i només una, la del Cadis, es podria considerar un accident inesperat. 

El segon pitjor visitant

Si el Celta necessita millorar els seus números a Balaídos, l’Espanyol també té urgències a domicili. Els blanc-i-blaus, un dels quatre equips que encara no saben què és guanyar a domicili en aquesta Lliga, només han pogut esgarrapar tres empats lluny de l’RCDE Stadium. “No hem de pensar massa en això. Estem fent una temporada bona, però millorable”, ha assegurat Vicente Moreno, que ha recordat que tant la temporada del descens com la de la classificació europea els blanc-i-blaus només van guanyar tres partits a domicili. Balaídos, un escenari trampa però alhora factible per a un Espanyol que hi ha empatat en les quatre últimes visites. 

stats