DAKAR 2011
Esports 13/01/2011

Laia Sanz pateix una caiguda però acaba l'etapa sense conseqüències

"He patit molt. Primer estava congelada, després se'm van coure els peus, no em trobava bé i físicament va ser extenuant", va dir la catalana en acabar l'etapa

Redacció
2 min
Laia Sanz, durant la desena etapa del Dakar. MEDIAGÉ COMUNICACIÓN

ChilecitoEl Dakar ha tornat a Argentina després d'una jornada maratoniana i extrema per als participants, especialment per als motoristes del ral·li que, en el cas de Laia Sanz i Jordi Arcarons, van estar 15 hores sobre la moto.

El primer obstacle no estava al cim d'una duna o en un camí cobert de fesh-fesh, sinó en l'enllaç de 500 quilòmetres que van haver de cobrir des del campament fins a la sortida de l'especial. Va ser un dia de contrastos en què van passar d'una altitud inferior als 800 metres fins arribar als 4.750 metres per sobre del nivell del mar. Allà el termòmetre queia en picat, per sota dels 5ºC negatius, mentre que mitja hora més tard van haver de suportar els 40ºC de temperatura ambient que es van trobar en l'especial. Van passar doncs, d'un fred intens a una forta calor, van patir els mals propis del canvi d'altitud, van tenir son i molt cansament. Laia Sanz i Jordi Arcarons no dubtaven a assenyalar que havia estat "el dia més dur del ral·li".

Si a la carretera ho van passar malament, encara els quedava el pitjor: un tram cronometrat de 176 quilòmetres extremament complicat. "És com si haguéssim fet una especial de 500 quilòmetres per la dificultat que tenia, tant a nivell de conducció com de navegació. La sorra era molt tova i feia que se't clavés la roda davantera i sortissis volant per davant de la moto", va explicar Jordi Arcarons. Per la Laia, tampoc va ser un dia fàcil: "He patit molt. Primer estava congelada, després se'm van coure els peus, no em trobava bé i físicament va ser extenuant".

La pilot de Corbera de Llobregat va patir una forta caiguda, tot i que afortunadament sense més conseqüències que una contusió a un costat i algun desperfecte al manillar. "Anava darrere de la pols i no vaig veure una tanca. La roda posterior va rebotar i em va escopir pel davant de la moto. Va ser la caiguda més forta que he tingut al ral·li, però estic bé, no em va passar res greu".

Malgrat la duresa del dia, Laia Sanz i Jordi Arcarons van obtenir un gran resultat. El de Vic ha estat 32è a l'etapa i ara és el 38è de la general, mentre que la campiona de trial va acabar l'especial en la posició 38 i ocupa el 42è lloc en la general. Per altra banda, Sanz va veure com el seu marge al capdavant de la classificació femenina augmentava en més d'una hora i 10 minuts. Ara, en total, ja té la segona classificada, la sueca Annie Seel, a 2 hores i 33 minuts.

stats