Esports 23/01/2015

Laia Sanz: "Sempre es pot millorar, però millorar el resultat d'aquesta edició del Dakar serà difícil"

La pilot de Corbera, novena en el Dakar 2015, diu en una entrevista a Efe que pot ser més ràpida i que ha de treballar per preparar-se físicament millor

2 min
Laia Sanz / PERE VIRGILI

La catalana Laia Sanz, novena en la classificació general absoluta del Dakar 2015 i guanyadora en categoria femenina, ha assegurat aquest divendres durant la seva visita a Efe que per ella, en la cursa més dura del planeta, "es pot millorar en tot. Mai en els 37 anys d'història del ral·li una dona havia aconseguit acabar entre els deu primers fins que ho ha aconseguit la pilot de Corbera de Llobregat.

"Es pot millorar pràcticament tot, crec que en la velocitat: puc anar més ràpida, si bé crec que vaig intentar anar molt segura i vaig navegar bé, en aquest sentit no tinc res a dir, però sempre es pot millorar", ha explicat Laia Sanz. "També podem avançar en la preparació física i sobretot tècnicament, entrenant-me amb la moto per ser més ràpida, ja que al final els que estan davant donen més gas", ha afegit Sanz, que ha reconegut que encara li queden anys de competició en moto abans de donar el salt als cotxes, si bé és una cosa que òbviament no descarta per a un futur.

El seu resultat al Dakar 2015 és el millor de la història per a una dona. "Estic molt contenta, esclar, ja que és una cosa que no hauria somiat mai. No només pel rècord com a dona, que ara sí que fa gràcia, també pel fet d'haver acabat entre els deu primers, ja que per a qualsevol pilot, sigui home o dona, estar al Dakar tan endavant és una cosa que no hauria imaginat mai quan de petita veia el Dakar".

Ambiciosa, Laia Sanz no sap on són els seus límits. "Ja veurem, però crec que encara es pot millorar, no porto gaire temps i puc agafar més experiència i fer més quilòmetres, sempre es pot millorar, però millorar el resultat d'aquesta edició del Dakar serà difícil. Però quan ho fas un any, per què no ho pots repetir o millorar el següent?", s'ha preguntat.

Per a ella, el millor moment "va ser l'arribada", tot i que també destaca les etapes en què va acabar cinquena i vuitena i la de Copiapó, mentre que la pitjor situació per a ella va ser el fred de Bolívia.

stats