MOTOR - FÓRMULA 1
Esports 08/10/2017

L'alegria de Hamilton contrasta amb la decepció de Vettel al Japó

El britànic guanya i tindrà als Estats Units la primera oportunitat de proclamar-se campió del món

Nuria García
2 min
Hamilton, per davant de Vettel i dels Red Bull al GP del Japó de F1

BarcelonaLewis Hamilton ha aconseguit un important triomf en el Gran Premi del Japó de Fórmula 1. El britànic s'ha imposat el dia en què Sebastian Vettel ha tingut problemes amb una bugia del Ferrari i ha hagut d'abandonar. Així, Hamilton tindrà en la pròxima cursa, als Estats Units, la primera oportunitat de ser campió del món: haurà de guanyar i que Vettel sigui sisè o més avall.

La cursa ha començat amb la retirada de Carlos Sainz. El madrileny, que ha estat avisat pel seu equip que tenia problemes en una roda del monoplaça, ha perdut el control del Toro Rosso i ha sortit de pista en la que era la seva última cursa amb els de Faenza (a partir dels EUA correrà amb Renault). Sebastian Vettel, que en l'arrencada s'ha situat tercer, de seguida ha avisat per ràdio que li faltava potència. De fet, a la recta principal l'han avançat tres cotxes de cop, una situació inusual per a un Ferrari. L'equip italià ha cridat l'alemany a box, però no ha pogut fer res més que certificar que al Ferrari de Vettel li fallava una bugia i que s'havia de retirar. De fet, l'alemany ha intentat tornar a pista i s'ha quedat dins del cotxe, amb el casc posat, fins que els seus mecànics li han assegurat que no hi havia res a fer. Ni les explicacions del cap de la Scuderia, Mauricio Arribavenne, han pogut fer canviar la cara de Vettel, decebut veient com la falta de fiabilitat de Ferrari en les últimes curses acabarà de decidir el Mundial.

Hamilton ha agafat aire després de veure que el seu gran rival en la lluita pel títol es quedava al box. Amb set segons de marge sobre Verstappen, el segon classificat, Hamilton ha afrontat el canvi de neumàtics sense problemes. Tot i això, el seu company a Mercedes, Valtteri Bottas, seguia una estratègia diferent i, per tant, quan ha tornat a la pista se l'ha trobat al davant. El britànic s'ha queixat per ràdio que Bottas li estava alentint el ritme i l'equip ha demanat al finlandès que el deixés passar, veient que Verstappen s'acostava perillosament per darrere.

Quan tot semblava decidit, la sortida de pista de Stroll ha animat l'última part de la cursa. El Williams ha punxat la roda i s'ha quedat en un lloc perillós de la pista, fet que ha provocat que els comissaris activessin el cotxe de seguretat virtual. Això ha fet que els neumàtics de Hamilton es refredessin i, quan han desactivat el cotxe de seguretat virtual, Verstappen ha aprofitat l'oportunitat per enganxar-se al Mercedes del britànic. S'ha situat a menys de mig segon, però Hamilton ha reaccionat a temps per defensar el triomf al Japó.

Classificació GP del Japó de F1

Fernando Alonso, malgrat remuntar des de la cua de la graella, no ha pogut entrar als punts per poc. L'asturià s'ha barallat amb Felipe Massa per la desena posició que dona dret a sumar un punt, però no ha pogut avançar el brasiler i ha acabat onzè.

stats