Esports 10/05/2018

L'Espanyol va rebre 5,7 milions per l'assegurança de vida de Dani Jarque

El club va arribar a un acord al febrer amb les dues asseguradores implicades

Roger Requena
1 min
Homenatje a Dani Jarque a Cornellà-El Prat durant un partit de l'Espanyol / RCDESPANYOL.COM

BarcelonaNou anys després de la mort del seu capità, Dani Jarque, i després de cinc anys de lluita als despatxos, el febrer passat l'Espanyol va arribar a un acord extrajudicial amb les dues asseguradores implicades, Marketform Syndicate 2468 at Lloyds i Munich RE General Services, que van pagar a l'entitat la quantitat de 5,7 milions d'euros. Aquesta xifra ja estava provisionada en el compte de resultats de l'exercici 2016-17, perquè havia quedat judicialment consignada, pel que no és una quantitat extraordinària que pugui utilitar ara.

L'agost del 2017 les asseguradores van presentar un recurs al Tribunal Suprem després que una sentència de l'Audiència Provincial de Barcelona va resoldre a favor de l'Espanyol que les dues asseguradores havien de pagar 2,7 milions en concepte d'indemnització per l'assegurança contractada per al futbolista. Una quantitat que el club no havia pogut cobrar a causa del recurs presentat.

El 2013 la junta directiva, presidida per Joan Collet, va presentar una demanda al jutjat de primera instància de Cornellà contra les companyies asseguradores. La demanda va ser inicialment desestimada el 2014, però la directiva de Joan Collet va decidir insistir i presentar un nou recurs a l'Audiència Provincial de Barcelona amb el convenciment que el club tenia la raó. L'aleshores responsable de l'àrea jurídica, Albert Garrofé, va liderar el recurs amb el suport del bufet d'advocats Cuatrecasas.

El bufet mateix va confirmar a l'ARA que aquest litigi encara no estava tancat, atès que les dues asseguradores podien portar el cas al Suprem. Gairebé un any després s'ha arribat a un acord satisfactori per al club, que ara, nou anys després, podrà cobrar una indemnització per la mort del seu ja etern capità.

stats