Esports 13/07/2017

Hermoso inicia el reforç de la defensa

Jordi Lardín reconeix que la prioritat és firmar un central i, després, un pivot

Roger Requena
3 min
Mario Hermoso, durant la seva presentació

Cornellà de Llobregat“La meva idea és quedar-me aquí a l’Espanyol molts anys”. Sincera declaració d’intencions del flamant fitxatge espanyolista Mario Hermoso, que no ha mostrat cap dubte respecte als seus desitjos de futur més immediat. El jove defensa, de 22 anys, arriba lliure per al Madrid, que tot i no guardar-se cap opció de recompra, en manté el 50% dels drets. La propietat, per tant, serà compartida entre tots dos clubs. Firma fins al 2020 amb una clàusula de 40 milions.

Quan falta un mes i mig perquè es tanqui el mercat, l’Espanyol només té sis defenses (Rober Correa se n’anirà): un lateral esquerre (Aarón), tres centrals (David López, Hermoso i Óscar Duarte, tot i que a aquest últim encara li queden uns quants mesos per recuperar-se d’una lesió al genoll) i dos laterals drets (Javi López i Marc Navarro). Si Dídac Vilà pot demostrar que acaba contracte ara i no el 2018, serà el lateral esquerre blanc-i-blau escollit.

“Adquirir-lo sense pagar traspàs ha estat una gran oportunitat, no hi ha hagut cap canvi de política”, ha argumentat el conseller delegat quan se li ha preguntat sobre el fet que l’Espanyol no tingui el 100% de la propietat d’aquest jugador, un desig que el club havia afirmat que volia amb tots els seus jugadors. “Portem seguint-lo moltes temporades, tant per al futbol base com per al nostre primer equip”, ha comentat el director esportiu Jordi Lardín, que l’ha definit com “un jugador amb molta projecció, que pot jugar de central i lateral, i que té una bona sortida de pilota i bon desplaçament”. Tant Lardín com el mateix jugador s’han reafirmat que el veuen més de central, encara que qui finalment decidirà serà Quique Sánchez Flores.

“Quan em vaig asseure amb els meus agents, sabia que anàvem a un projecte gran, a un equip consolidat, amb la intenció de seguir aportant per fer que aquest any sigui millor que l’anterior”, ha afegit Hermoso, que ha qualificat d’“amistosa” la primera presa de contacte que ha tingut amb Quique, que li ha demanat que “treballi dia a dia i aporti tot el que pugui a aquest club”.

Per a Dídac encara caldrà esperar

Lardín també s'ha referit a altres aspectes del mercat, com el cas Dídac Vilà, que interessa igualment tot i l'arribada d'Hermoso: "Seguim en la mateixa situació. Hi ha un tema burocràtic, però si se soluciona, segueix estant al nostre pensament. Estem esperant a saber qui té la raó, i quan això passi, prendrem una decisió".

Lardín, de fet, ha assegurat que la prioritat segueix sent "un central, tot i que en poden arribar dos, o un i un pivot defensiu". Insistiran per Diego Reyes, encara que si aquest finalment no torna, el club té controlades altres opcions: "Tenim controlats jugadors que arribaran a l'eix central si no ve Reyes". Lardín, a més, ha reconegut que, en les properes hores o dies, hi podria haver un parell de sortides. Homes com Paco Montañés o Joan Jordán són els més ben situats per sortir del club.

Les seccions tornen a ser una realitat

Les Seccions Deportives Espanyol van viure ahir la seva presentació en societat en un acte emotiu amb alguns dels fundadors i membres de les antigues seccions històriques. “El primer pas és l’hoquei patins, i el segon el farem amb el voleibol”, van anunciar els seus impulsors. En l’acte van anunciar-se els jugadors del primer equip de la secció d’hoquei, que va confirmar-se que jugarà els partits a la pista del Martinenc a Segona Catalana, i a més es va homenatjar Jordi Trias, un dels membres de l’antiga secció d’hoquei, que va arribar a jugar amb Juan Antonio Samaranch. Mantindrà l’esperit amateur dels seus inicis històrics, als anys 40.

stats